in

După 32 de ani, un ciclist român la Jocurile OlimpiceDupă 32 de ani, ciclismul românesc va avea din nou un reprezentant la Jocurile Olimpice într-o probă pe şosea, scrie Prosport. Andrei Nechita va concura la fond, iar încălzirea pentru Londra o face în aceste zile, în Turul României.

Ciclistul a declarat că se pregătește intens pentru Olimpiadă, iar prezența sa la JO de la Londra e un vis devenit realitate. “Vreau să mă găsesc în vârf de formă la Jocurile Olimpice, unde sper să mă pot pune în evidenţă într-un fel, ideal ar fi într-o evadare”, îşi dezvăluie Nechita planul pentru cursa britanică.

Anul trecut, ciclistul român a concurat la Campionatele Mondiale şi spune că s-a întors cu o experienţă care îl poate ajuta să ocupe un loc mai bun la Londra. “La început ţi se pare ceva anormal, când îi vezi pe cei mai buni din lume lângă tine acolo. Dar pe parcursul cursei totul devine normal, ca într-o cursă oarecere. Doar că se merge un pic mai tare”, spune Nechita, care ştie la ce să se aştepte la Londra. Şi mai ales la ce să spere.

O comportare bună la cursa olimpică îl poate propulsa în lumea profesioniştilor, de unde Andrei ar putea privi ciclismul cu alţi ochi. ”Londra poate fi o rampă de lansare spre profesionism. Acolo te vede toată lumea. Acesta este obiectivul meu.” (sursa: Prosport)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Schengen/ Unele state ar putea reintroduce controalele la frontierele naţionale

The Economist: România incapabilă să asimileze fondurile UE