in

Ţeapă românească la pregătirea JOPatru români au furat telefoanele, cartelele pentru transport şi hainele primite de la organizatori şi au dispărut, cu o zi înainte ca echipă olimpică a României să ajungă la Londra, scrie Pro Sport. Ei erau voluntarii care urmau să ajute delegaţia României la JO de la Londra.

Cu multe luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Londra, Comitetul de Organizare a selectat voluntari pentru toate delegaţiile care sunt prezente la cea de a XXX-a ediţie a competiţiei. Cunoaşterea limbii respectivei ţări a constituit un punct de plecare, dar nu neapărat o condiţie esenţială. Pentru delegaţia noastră au fost selectaţi patru români stabiliţi în zonă, un francez cunoscător al limbii române şi un englez de origine indiană. Toţi au fost îmbrăcaţi din cap până în picioare, au primit telefoane mobile şi cartele gratuite pentru transportul în comun.

Cu o zi înainte ca primii tricolori să ajungă în Satul Olimpic, toţi cei patru români au dispărut! “A fost un moment penibil. Pentru noi, asistenţii sunt materia primă. Fără ei nu putem face nimic într-un oraş unde se circulă pe partea stângă, un oraş pe care nu ajungi să-l cunoşti într-o viaţă, darmite într- o săptămână. Efectiv ne-a destabilizat”, a declarat pentru ProSport şeful misiunii olimpice a României la Londra, Andu Epuran.

Indignat de cele petrecute, Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a trimis Ambasadei României la Londra numele celor care ne-au făcut de râs, pentru a fi făcute publice. “N-am de ce să le ascund numele. Degeaba ne străduim noi să facem imagine României, dacă alţii o strică”, a punctat preşedintele COSR. Cei patru se numesc Larisa Mihoreanu, Cătălin Popi, George Rădoi şi Igor Cojuşnean. Comitetul de Organizare deja le-a găsit înlocuitori, patru englezi ajutându-i acum pe bază de voluntariat pe sportivii români.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sediul ICR Londra, îmbrăcat în steguleţe tricolore

Putem vorbi în limba maternă la muncă