in

Est europenii, acuzați că pescuiesc ilegal și vânează lebede cu arbaleta

Psihoza declanșată de tabloidele britanice cu privire la imigranții din Europa de Est se reflectă în atitudinea cetățenilor din Regatul Unit. Fără nici cea mai mică dovadă, aceștia îi acuză pe imigranți că pescuiesc ilegal în râurile din apropierea Londrei și că vânează lebede cu arbaletele.Unii jurnaliști merg și mai departe și le spun britanicilor că lebedele, protejate de lege în UK, sunt considerate delicatese în țările din estul Uniunii Europene și sunt vânate pentru a fi mâncate. O acuzație falsă, știut fiind faptul că aceste păsări sunt protejate de lege în toată Europa, iar capturarea sau omorârea lor este infracțiune.

Est europenii, acuzați că distrug râurile

Pe site-ul kentonline.co.uk a apărut un articol cu titlul “Pescarii imigranți ne distrug râurile”, în care un consilier din Maidstone, Kent, îi acuză pe imigranții est-europeni că pescuiesc illegal în apele din zonă.

El spune că imigranții pescuiesc știucă, anghilă și păstrăv în perioada de prohibiție, 15 martie – 15 aprilie, și capturează inclusiv exemplare cu icre. Consilierul Tony Harwood le-a spus jurnaliștilor de la kentonline că a tipărit afișe în poloneză, română, lituaniană, slovacă și engleză, pentru a atrage atenția că pescuitul este interzis, însă nu a avut rezultate

El a adresat o scrisoare Consiliului din Maidstone și Agențeii de Mediu, în care a spus că pe râul Len care este rezervație naturală, pescarii din Europa de Est capturează illegal pește. Mai mult, s-a plâns Harwood, persoanele implicate refuză să obțină licență pentru pescuit. Consilierul a mai arătat apoi că imigranții nu doresc să intre în legalitate pentru că în țările lor nu sunt presiuni ecologice atât de mari ca în Marea Britanie, ba au și alte obiceiuri culinare.

Singurul exemplu de pescar imigrant pe care l-a dat Harwood a fost un polonez, care a spus că va mânca peștele pe care l-a prins.

Pedeapsa maximă pentru pescuitul fără licență este de 2.500 de lire sterline, dar în afara sezonului de pescuit poate ajunge până la 50.000 de lire sterline. Perioada de prohibiție în România are cam aceeași durată cu cea din Marea Britanie, iar amenzile pentru pescuit ilegal pot ajunge până la 10.000 de lei. Unele fapte, precum, pescuitul cu scule interzise sau folosirea de curent electric sunt chiar infracțiuni și se pedepsesc cu închisoarea de la 1 la 3 ani.

Lebede atacate cu arbaleta

Cotidianul “Telegraph” publică, de asemenea, un articol în care acuză imigranții din Europa de Est că vânează lebede, după ce două păsări rănite de săgeți de arbaletă au fost găsite lângă râul Stour, în apropierea localității Bournemouth, din Sudul Angliei.

Cele două lebede, un mascul și o femelă, au supraviețuit, inițial, însă una dintre ele a fost găsită moartă după un timp. Pasărea care a supraviețuit a fost operată, fiind extras un bolț de cinci centimetri, înfipt la câțiva milimetri de inimă. Unul dintre inspectorii de la Protecția Animalelor (RSPCA) a afirmat că probabil vânătorul nu este britanic, pentru că în Marea Britanie lebedele sunt venerate și puternic protejate.

Jurnalistul de la Telegraph adaugă faptul că în unele părți ale Europei de Est aceste păsări sunt delicatese, iar cel care le-a vânat, cu o arbaletă, armă sofisticată, dorea să le mănânce. El dă apoi un exemplu de anul trecut, când mai multe personae au omorât o lebădă cu bâtele, pentru a o mânca, fără a face referință la naționalitatea sau etnia acestora. Inspectorul RSPCA a mai declarant că bolțul va fi examinat, iar dacă prezintă urme de ADN uman atunci persoana vinovată ar putea fi prinsă

Mircea Maer

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Campania împotriva românilor din UK își arată “roadele”

Românul Danny Sergiu, la al treilea titlu de campion K1 în Marea Britanie