Focar de COVID-19 la o fabrică de sandvișuri din Northampton unde lucrează mulți români. 300 de muncitori, testați pozitiv

Aproximativ 300 de angajați de la o fabrică de sandvișuri din Northampton au fost testați pozitiv pentru coronavirus, a confirmat directorul autorității de Sănătate Publică din localitate.

Greencore, fabrica afectată de focar, a anunțat că o parte din personalul său este acum în auto-izolare, potrivit Sky News.

79 de lucrători au fost testați pozitiv de NHS, în timp ce 213 rezultate pozitive au fost descoperite în testarea privată făcută de Greencore, a declarat Lucy Wightman, directorul pentru Sănătate Publică de la Consiliul Northamptonshire.

Un total de 292 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în focarul de la Greencore.

 „Ca urmare a creșterii numărului de cazuri COVID-19 în zona Northampton, am luat decizia de a începe testarea proactivă a tuturor lucrătorilor de la fabrica noastră din Northampton”, a anunțat compania.

Anglia: Focar de infecție cu COVID-19 în Staffordshire, după ce 200 de persoane s-au înghesuit într-un pub – VEZI VIDEO

„Putem confirma că o serie de colegi au fost testați pozitiv pentru virus și acum sunt în auto-izolare. Ținem legătura strânsă cu PHE East Midlands, Northamptonshire County Council și Northampton Borough Council, care susțin pe deplin controalele pe care le avem pe site.”

Compania a adăugat: „În fiecare caz, am efectuat imediat urmărirea contactelor și am instruit colegii potențial afectați să se autoizoleze.Toate unitățile Greencore impun măsuri de distanțare socială, proceduri stricte de igienă și verificare regulată a temperaturii la locul lor și facem tot ce putem pentru a ne menține oamenii în siguranță.”

Numărul cazurilor confirmate din Northampton a crescut de la 66, în săptămâna care s-a încheiat pe 2 august, la 85, în săptămâna de până la 9 august.

Focarul de la Greencore a apărut după ce un centru de distribuție a bananelor din Coventry gestionează un focar de COVID-19.

Tot personalul „Fyffes Group Limited” trebuie să fie testat cu precauție, după ce 10 lucrători au fost testați pozitiv pentru virus.

Spania înregistrează încă 100 de focare de coronavirus într-o săptămână, 1.683 de noi cazuri diagnosticate în 24 de ore

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Peste 3,8 milioane de cetățeni UE au aplicat pentru a rămâne în Marea Britanie

Ecologiștii cheamă diaspora, locuri pe liste la locale și parlamentare: «Avem nevoie de experiența voastră ACUM»