in

Fraudă la bancomate în InvernessDoi români au fost condamnaţi la închisoare de Inverness Sheriff Court pentru tentativă de furt de bani din conturile unor clienţi care foloseau bancomatele de la un supermarket Tesco din Inshes, relatează Inverness Courier. Florin Pop, de 27 de ani, şi Alexandru Anton, de 22, arestaţi în Inverness, au venit din Londra şi au montat camere pe bancomatele din faţa supermarketului pentru a obţine informaţii care ulterior puteau fi folosite pentru a clona carduri şi a retrage bani din conturile clienţilor.

Ambii au fost condamnaţi la 2 ani şi 9 luni de închisoare, pentru fapta comisă în luna martie.

Procurorul Sharon Ralph a spus că ofiţerii de poliţie s-au dus la supermarket şi i-au văzut pe bărbaţi purtându-se ciudat. Procurorul a spus că ofiţerii au găsit dispozitive electronice şi camere ataşate de bancomate.

“Trebuie spus că se crede că nu Pop şi Anton au fost capii acestei afaceri”. Procurorul i-a descris pe cei doi ca fiind doar membri cu rangul cel mai mic dintr-o reţea extinsă de crimă organizată.

Eilidh Macdonald, avocatul lui Pop, a declarat că acesta este în Marea Britanie din ianuarie anul trecut şi că i s-au oferit 60 de lire sterline pe zi ca să ia parte în această operaţiune. Ea a mai menţionat că el este un om educat care lucra ca muncitor în construcţii. “El îşi va continua viaţa în ţara lui când toate acestea se vor termina”.

Gary Miller, avocatul lui Anton, a declarat că bărbatul de 22 de ani este la prima lui infracţiune şi că locuia în Londra cu prietena lui. Miller a mai spus că Anton l-a sunat pe un anume Solomon să vadă dacă acesta îi poate găsi ceva de muncă, iar Solomon i-a spus că are o metodă de a câştiga ceva bani.

“I s-a dat o adresă din Inverness şi i s-a zis exact ce trebuie să facă. Apoi lui Anton i s-a arătat cum să instaleze şi să desfacă aceste dispozitive şi deja era prea mult implicat, mai ales că Solomon era un individ extrem de ameninţător”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra sub asediu

Cameron: “Criminalitate pură”