in

Fundația Prințului Charles, anchetată de poliție. Un magnat saudit ar fi obținut cetățenia britanică în schimbul donațiilor

Fundația Prințului Charles, anchetată de poliție. Un magnat saudit ar fi obținut cetățenia britanică în schimbul donațiilor

Fundația caritabilă a Prințului Charles este în mijlocul unui scandal de proporții în Regatul Unit.

Polița a informat că a deschis o anchetă după ce a aflat de existența unor acte de caritate făcute de un magnat saudit în schimbul unor favoruri oficiale, scrie ProTV.

Poliția Metropolitană s-a sesizat în urma dezvăluirilor făcute de două publicații din Marea Britanie, potrivit cărora miliardarul saudit Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz a plătit zeci de mii de lire unor interpuși și peste 1,5 milioane de lire sterline sub formă de donații pentru a obține onoruri oficiale și cetățenie britanică.

Articolele apărute în cele două publicații au dus la deschiderea unei anchete oficiale, iar printre persoanele vizate se numără Michael Fawcett, fostul valet al Prințului Charles.

El și-a dat demisia în septembrie 2021, când în presă au apărut primele relatări în legătură cu implicarea sa în acest scandal. Moștenitorul coroanei Marii Britanii a negat că ar fi știut ceva în legătură cu aceste favoruri.

Prințul Andrew a ajuns la un acord de 12 milioane de lire sterline cu cea care îl acuză de abuz sexual

„Decizia vine după o evaluare a unei scrisori din septembrie 2021. Acest lucru este legat de dezvăluirile din mass-media care susțin că au fost făcute oferte de ajutor pentru a asigura onoruri și cetățenie pentru un cetățean saudit. Echipa specială de anchetă a condus procesul de evaluare care a inclus contactarea celor despre care se crede că dețin informații relevante”, se arată într-un mesaj postat de Poliția Metropolitană pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al fundației a declarat că „nu ar fi oportun să comentăm în timpul unei anchete aflate în derulare”, conform People.

Miercuri, oficialul a revenit cu un punct de vedere clar al fiului Reginei: „Prințul de Wales nu știa despre presupusa ofertă de onoruri sau de cetățenie britanică pe baza donației către organizațiile sale de caritate”.

Prințul a declarat că fundația sa și el personal vor colabora cu autoritățile pentru aflarea adevărului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie, cea mai rapidă creștere a prețurilor chiriilor din ultimii 5 ani

Marea Britanie, cea mai rapidă creștere a prețurilor chiriilor din ultimii 5 ani

Furtuna Eunice: Cea mai mare viteză a vântului înregistrată vreodată în Anglia: Aproape 200km/h