in

Furtuna Eunice: Cea mai mare viteză a vântului înregistrată vreodată în Anglia: Aproape 200km/h

Furtuna Eunice: Cea mai mare viteză a vântului înregistrată vreodată în Anglia: Aproape 200km/h

Camioane răsturnate pe drumuri, copaci uriași doborâți și acoperișuri măturate de pe clădiri, sunt consecințele furtunii Eunice care a lovit astăzi  Anglia cu cele mai puternice vânturi înregistrate vreodată. Milioane de britanici au fost îndemnați să rămână acasă pentru a nu își pună viața în pericol.

Viteza maximă a vântului de 122 mph (cca 196km/h) s-a înregistrat la Needles, pe Insula Wight și este cea mai puternică rafală din Anglia. Acest lucru, spun meteorologii, înseamnă că furtuna Eunice este oficial mai rea decât Marea Furtună din 1987, când rafale au atins vârful la 115 mph, în West Sussex, arată Daily Mail.

Autoritățile sunt îngrijorate de „obiectele luate de vânt care pot pune în pericol viața”, precum și de „acoperișurile smulse și liniile electrice doborâte”.

Sute de școli au fost închise, toate trenurile din Țara Galilor au fost suspendate, iar pasagerilor din Anglia li s-a spus să nu călătorească pe fondul anulărilor în masă.

LONDRA este sub COD ROȘU de furtună. Școli închise, trenuri și zboruri anulate, oamenii sunt avertizați să RĂMÂNĂ ÎN CASE

Un panou de pe acoperișul sălii de spectacol O2 din Londra a fost smuls, două camioane au fost răsturnate pe M4, în Țara Galilor de Sud și imagini șocante filmate în Bude, Cornwall, au arătat cum furtuna dărâma un copac uriaș care s-a prăbușit într-un parc.

British Airways a anulat peste 80 de zboruri pe aeroporturile din Londra Heathrow și City, iar pe rețeaua feroviară de sud-est, pasagerii au rămas blocați într-un tren între Tonbridge și Sevenoaks, în Kent.

Aproximativ 28.000 de case din sud-vest sunt fără curent, în timp ce parcurile din Londra au fost închise – iar poliția le cere oamenilor care își plimbă câinii să renunțe la această activitate.

Toate programările în ambulatoriu au fost anulate astăzi la Royal Cornwall Hospital „pentru a menține oamenii în siguranță”. În plus, universitățile, site-urile istorice și alte locații turistice au fost închise astăzi, iar primarul Londrei Sadiq Khan a avertizat: „Vă rugăm să rămâneți acasă, să nu vă asumați riscuri și să nu călătoriți decât dacă este absolut esențial”.

Transport for London a îndemnat oamenii să evite călătoriile neesențiale, în timp ce Agenția de Mediu le-a spus să evite să călătorească pe coastă pentru fotografii artistice.

Network Rail a îndemnat clienții să evite călătoriile, cu multe servicii anulate sau întârziate, iar trenurile rulează cu viteză redusă din cauza riscului crescut de a frânare din cauza reziduurilor care pot apărea pe șine.


///Furtuna Eunice: Cea mai mare viteză a vântului înregistrată vreodată în Anglia: Aproape 200km/h///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 17 In medie: 4.3]

Fundația Prințului Charles, anchetată de poliție. Un magnat saudit ar fi obținut cetățenia britanică în schimbul donațiilor

Fundația Prințului Charles, anchetată de poliție. Un magnat saudit ar fi obținut cetățenia britanică în schimbul donațiilor

Vântul puternic a distrus o parte a cupolei „The O2 Arena” din Londra

Vântul puternic a distrus o parte a cupolei „The O2 Arena” din Londra – VIDEO