in

Hacker român din Marea Britanie, implicat în atacurile cibernetice rusești asupra infrastructurii IT din România

Hacker român din Marea Britanie, implicat în atacurile cibernetice rusești asupra infrastructurii IT din România

Un hacker român din Marea Britanie ar fi implicat în atacurile cibernetice rusești asupra infrastructurii IT din România de săptămâna trecută.

Potrivit poliției române, începând cu data de 29 aprilie, o serie de atacuri informatice de tip DDoS – Distributed Denial of Service a afectat multiple site-uri web care aparțin unor instituții publice și organizații private din România.

Atacurile au fost revendicate de gruparea „KillNet”, de origine rusă, activitatea acesteia fiind promovată pe diferite canale media ca fiind motivată de contextul conflictului militar Rusia – Ucraina.

„Imediat după aceste atacuri, specialiști ai Ministerului Afacerilor Interne, Direcției Generale de Protecție Internă, Inspectoratului General al Poliției Române, precum și din cadrul celorlalte structuri și instituții din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, au desfășurat activități specifice din competență, pentru contracararea atacurilor, protecția site-urilor vizate și identificarea persoanelor responsabile, în vederea asigurării rezilienței infrastructurilor IT”, mai arată autoritățile din România.

Patru români arestați în Irlanda pentru spălare de bani. 1,5 milioane de euro din fraude cibernetice, prostituție și furturi

În urma activităților comune desfășurate, a fost identificată o persoană, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin indicarea unor site-uri web din Romania care ar fi putut fi atacate prin același mod de operare.

La data de 2 mai 2022, în urma cooperării internaționale, autoritățile din Marea Britanie, prin National Crime Agency, au efectuat o percheziție domiciliară, în Marea Britanie, la adresa de cetățeanului român, bănuit că ar fi fost implicat în desfășurarea atacurilor informatice, din ultimele zile, asupra infrastructurii IT din România.

De asemenea, ofițeri specializați din cadrul IGPR- Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice s-au deplasat în Marea Britanie, pentru acordarea de sprijin în ancheta desfășurată de National Crime Agency.


…Hacker român din Marea Britanie, implicat în atacurile cibernetice rusești asupra infrastructurii IT din România…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Vești bune de la meteorologi: Un val de căldură va invada Londra pentru 11 zile

Vești bune de la meteorologi: Un val de căldură va invada Londra pentru 11 zile

Hackerii pro-ruși amenință că vor distruge România și Marea Britanie dacă românul reținut în Anglia nu va fi eliberat

Românul din Regatul Unit care i-ar fi ajutat pe hackerii ruși în atacul cibernetic asupra României, un susținător al lui Putin