in

Împușcături în fața unei biserici din Londra: șase persoane au fost rănite, o fetiță de 7 ani este în stare gravă

Împușcături în fața unei biserici din Londra. Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost arestat sub suspiciunea de tentativă de crimă după ce, în fața unei biserici din Londra, o fetiță de șapte ani a fost împușcată din mașină și a suferit răni care i-au pus viața în pericol, scrie theguardian.com.
Este prima arestare legată de acest incident, care a avut loc sâmbătă în fața bisericii St Aloysius, în apropiere de gara Euston.

Citiți și: Tânăr de 16 ani înjunghiat mortal în centrul Londrei, după o „ambuscadă”. Un alt elev în stare gravă

Împușcături în fața unei biserici din Londra

Șase persoane, patru femei și doi copii care participaseră la o slujbă de comemorare au fost rănite în atac. Poliția a declarat că s-au tras cu alice de pușcă de la o Toyota C-HR neagră sâmbătă, în jurul orei 13.30, înainte ca aceasta să plece. Scotland Yard a lansat un apel către orice persoană care ar fi putut vedea mașina în zonă sâmbătă să vină cu informații.

Slujba ținută la biserica din zona Somers Town din Camden a fost pentru Fresia Calderon, în vârstă de 50 de ani, și fiica ei Sara Sanchez, în vârstă de 20 de ani. Ambele muriseră la câteva săptămâni distanță una de cealaltă, la sfârșitul anului 2022.

Calderon se întorsese din Columbia în noiembrie și a murit din cauza unui cheag de sânge după aterizarea pe Heathrow. Fiica ei a murit trei săptămâni mai târziu din cauza unei leucemii în fază terminală.

Fetița de șapte ani e în stare gravă

Se pare că persoanele în doliu ieșiseră din biserică pentru a elibera porumbei albi sâmbătă, când a avut loc incidentul. Fetița de șapte ani, dusă la spital după împușcături, se află într-o stare gravă, dar stabilă.

O femeie în vârstă de 48 de ani a rămas cu răni care ar putea să-i schimbe viața în urma împușcăturilor, iar alte trei femei, cu vârste de 21, 41 și 54 de ani, au fost duse la spital, unde starea lor este considerată ca nefiindu-le pusă în pericol viața.

Împușcăturile i-au făcut pe cei îndurerați să fugă și să țipe, mulți dintre ei adăpostindu-se în interiorul bisericii, au declarat martorii. Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat scene haotice după ce au început împușcăturile.

Un rezident al unei proprietăți de peste drum de biserică, care nu a dorit să fie numit, a declarat: “Am auzit împușcăturile. Aveam o zi liniștită pe balconul meu și am auzit o bubuitură atotputernică și m-am gândit că acest lucru nu este normal, iar în următorul minut toată lumea țipa și urla”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Peste 1,4 milioane de români în Marea Britanie

Rareș Bogdan anunță numere șocante: „Românii din Marea Britanie au depășit 1,4 milioane”

cei mai bogați oameni din Marea Britanie

Iată care sunt cei mai bogați oameni din Marea Britanie! Inclusiv premierul Rishi Sunak apare în top 250