in

Judecaţi pentru furt de cupru de 20.000 de lire sterlineCinci bărbaţi români au compărut în faţa Tribunalului din Blackburn (Lancashire, North West England) cu acuzaţia de furt de cabluri din cupru din Ribble Valley.

Magistraţii din Blackburn au fost informaţi că cei cinci au fost arestaţi în timp ce circulau spre sud pe M6 cu o furgonetă şi o maşină. În furgonetă a fost găsită peste o tonă de cabluri din cupru, cu valoarea de circa 20.000 de lire sterline, cabluri pe care poliţia le leagă de un furt din Ribble Valley.

Procurorul Neil White a spus că înregistrările CCTV cu aceeaşi furgonetă din ultimii trei ani au fost legate de alte cazuri de furturi de cabluri comise în Billington, Dinkley, Hurst Green şi Downham.

“Cei cinci inculpaţi sunt de asemenea investigaţi ca parte a unei operaţiuni a poliţiei pentru furt de metal în Worcestershire, Gloucestershire şi Warwickshire,” a spus White. “Bărbaţii sunt urmăriţi penal pentru furturi substanţiale de metale şi cabluri din întreg Regatul Unit”.

Alexandru Beligan, 28, Gabriel Predusca, 23, Alexandru Tudor, 20, Mahai Antonala, 27, şi Marius Avram, 47, toţi din Birmingham au fost trimişi în arest de Preston Crown Court cu acuzaţia de complicitate la furt de cabluri din cupru cu valoarea de 20.000 de lire sterline care aparţin companiei Electricity North West.

Poliţia a spus că s-au înregistrat incidente majore de furturi de cabluri de la liniile aeriene în ultimele săptămâni în East Lancashire. În afară de districtul Ribble Valley, probleme au fost raportate şi în Roughlee în Pendle.

Furturile deosebit de periculoase, comise îndeosebi noaptea, au lăsat fără electricitate sute de locuinţe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

2,3 milioane de comunitari în UK

Trei secţii de votare în UK