in

2,3 milioane de comunitari în UKÎn Marea Britanie trăiesc 2,33 de milioane de imigranţi din alte ţări UE, mai mulţi decât aproape oriunde altundeva în Europa, potrivit Eurostat. Circa o treime din toţi imigranţii care trăiesc în Marea Britanie au venit din alte ţări ale UE. Numărul real ar putea fi mult mai mare faţă de calculul efectuat de Eurostat, oficiul UE de statistică.

Daily Mail comentează: “Calculul Eurostat se bazează pe date ale Oficiului Naţional de Statistică, care sunt cu totul nesigure, pentru că nu există nicio modalitate garantată de evaluare a numărului de cetăţeni UE care trăiesc aici.”

Ultimele estimări arată că anul trecut erau 2.334.400 de persoane născute în ţările UE care trăiau în UK. Cifra este cu 200.000 mai mare decât în Franţa şi cu numai 7.200 mai puţini decât imigranţii UE din Spania.

Popularitatea Marii Britanii ca destinaţie de imigraţie în cadrul Europei a urmat deciziei laburiştilor de a deschide porţile ţării lucrătorilor din Polonia şi alte şapte ţări care au aderat la UE în 2004, mai scrie Daily Mail. Alte ţări ale Uniunii au introdus măsuri speciale pentru reducerea numărului acestor imigranţi.

Nivelul de “migraţie netă” din Marea Britanie – diferenţa dintre imigraţie şi emigraţie – este acum de 250.000 pe an. Guvernul spune că va reduce acest nivel sub 100.000, însă până acum nu a reuşit să reducă în vreun fel cifrele. Imigraţia netă este ridicată pentru că peste o jumătate de milion de persoane anual continuă să vină să trăiască în Marea Britanie, iar emigraţia a scăzut puternic de când a început recesiunea.

“Guvernul care a promis să reducă imigraţia la nivelul din 1990 nu poate să acţioneze pentru reducerea numărului celor care vin să trăiască aici din cadrul UE, din cauza regulamentelor comunitare care interzic orice restricţie a libertăţii de circulaţie în cadrul UE”, mai scrie sursa citată. Alp Mehmet, de la grupul de presiune MigrationWatch UK, a spus:

“Aceasta trebuie să reamintească Guvernului că un număr foarte mare de persoane vine aici din alte ţări europene. Este important ca miniştrii să facă tot ce pot dacă colapsul economic ameninţă să aducă un val de imigraţie”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Edgerunner”, sculptura lui Paul Neagu, expusă în Islington

Judecaţi pentru furt de cupru de 20.000 de lire sterline