in

Londra: Românii care falsificau bilete de tren au fost condamnați. Pagubă estimată la 20 de milioane de lire sterline


O grup infracțional care a valorificat tichete de tren contrafăcute în Londra în valoare de milioane de lire sterline a primit un total de 24 de ani de închisoare, scrie The Telegraph care citează Poliția Metropolitană.

Capul bandei era un român, Ștefan Covrig (foto), care a fost reținut de poliție în România, unde fugise.

Cei care confecționau biletele contrafăcute erau fratele lui Ștefan, Sorin Covrig și un alt român, Ciprian Buda.

 Banda tipărea bilete contrafăcute care conțineau datele abonamentelor săptămânale pentru călătorii în capitala britanică și care a costat companiile feroviare în jur de 8 milioane de lire sterline în cei trei ani de funcționare a schemei ilicite, între 2016 și 2019.

Banda de răufăcători folosea bilete goale, cititoare de carduri, programe de calculator și imprimante pentru a produce tichete false care păcăleau barierele de la stațiile de tren și metrou din Londra.

Tichetele erau făcute în așa fel încât arătau că ar fi fost emise în stația Stratford. Poliția a găsit într-o casă din Brentford aproape 60.000 de tichete goale, care, dacă ar fi fost încărcate, ar fi putut costa până la 20 de milioane de lire sterline, având în vedere că un abonament pe o săptămână pentru zonele 1-6 din Londra costă 66 de lire sterline.

Distribuitorul rețelei se numea Manuel Da Costa Silva. Acesta își cumpăra haine de firmă și mașini scumpe, inclusiv un Porsche Panamera și un BMW I8. Da Costa a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare.
Aceeași pedeapsă a primit și Ștefan Covrig. Fratele său, Sorin, alături de Ciprian Buda au luat câte patru ani și jumătate de închisoare.

Alte nouă persoane au fost arestate ulterior și condamnate vineri, 14 februarie.

„Acțiunile acestei bande a produs bani care nu puteau fi folosiți pentru finanțarea securității, trenurilor și altor servicii feroviare din toată Londra”, a declarat DC Nick Barr, de la Poliția Britanică a Transporturilor.

Au fost confiscate case în valoare de 300.000 de lire sterline cumpărate de Covrig în România și mașinile lui Silva.

„Această înșelătorie a fraudat publicul cu milioane de lire sterline care ar fi trebuit să fie investite în rețeaua de transport. Avem toleranță zero față de orice fraudă din rețeaua noastră și salutăm vestea că acești criminali au fost aduși în justiție”, a spus un reprezentant al Tfl.

Birmingham. O bandă de români spărgea automatele de bilete din gări. Hoți racolați pe Facebook

Români din Londra falsificau carduri de călătorie Oyster. Cu banii făcuți și-au luat case în România
HSBS concediază 35.000 de angajați. Profitul băncii a scăzut cu o treime anul trecut

Ministrul Patel recunoaște că părinții săi din Uganda nu s-ar fi calificat pentru a munci în UK, conform sistemului elaborat de ea