in

Manelistul Dani Mocanu, condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru versurile unei melodii cu peste 22 de milioane de vizualizări pe Youtube

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat, joi, 29 aprilie, de Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare.

Lui Mocanu i se impută infracțiunea de incitare la ură sau discriminare pentru o melodie postată pe YouTube.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile.

Instanța a decis ca pe lângă detenție, Mocanu să plătească și o amendă de 15 mii de lei, iar platformei Youtube i-a cerut să șteargă videoclipul, scrie ProTV.

„În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 de dolari, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, se arată în rechizitoriu.

Manelistul Dani Mocanu, trimis în judecată. Acuzat că plasa fete unor proxeneți din Marea Britanie și România

În iulie 2019, o melodie a lui Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violență asupra femeilor.

Potrivit reclamanților, piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex și instigare la violență și are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare și ofensatoare la adresa femeilor“.

Până la momentul redactării acestei știri, piesa în cauza, intitulată ”Curwa”, se află încă pe platformă, reușind să strângă în total peste 22,6 milioane de vizualizări.

Versurile melodiei sunt disponibile AICI.

Dani Mocanu a fost trimis în judecată, în 2018, acuzat că ar fi condus, împreună cu alte persoane, o rețea de prostituate de lux care acționa și în Marea Britanie.

Procurorii DIICOT au anunțat, într-un comunicat de presă, trimiterea în judecată a manelistului Dani Mocanu, alături de Ionel Anton zis ‘Lupu’, Florin Anton, Ionuț Vișinescu, Marian-Ionel Tătărăscu, Romario Mocanu, Ionuț-Alexandru Oțelea, Stelian Bolboașă, Marius Constantin Anghel, Gheorghe Anton și Ioana Anton.

Cu toții erau acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălare de bani. Potrivit acuzațiilor, aceștia ar fi condus o rețea de prostituate de lux, provenite din România, ce funcționa în capitala Marii Britanii, Londra.

Procurorii spun că tinerele racolate practicau prostituția în Londra, fiind cazate în imobile închiriate de către membrii grupării, situate în diverse cartiere, între care Hendon, Colindale și Ilford.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Westminster: Patru bordeluri în care lucrau și românce, desființate de poliție. Au fost confiscate bunuri de UN MILION de lire sterline

Tragedie pentru o mamă din Suceava. Fiica ei a murit în Anglia, iar prietenii se mobilizează să-i repatrieze trupul