Marea Britanie: A treia doză va fi administrată în această lună, spune ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat că este „foarte încrezător” că va exista un program de rapel pentru a treia doză de vaccin „începând cu această lună”.

El a spus că se așteaptă ca Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) să precizeze exact cine ar trebui să primească o doză suplimentară, cum și în ce ordine, „în câteva zile”.

JCVI a petrecut luni de zile studiind modul în care ar trebui să fie lansate rapelurile – inclusiv dacă diferite vaccinuri pot fi „amestecate și asortate” și dacă pot fi administrate alături de cel antigripal.

Javid a declarat pentru Sky News, citat de Metro: „Sunt foarte încrezător că va exista un program de rapel, dar în ceea ce privește cine îl primește și când, așteptăm verdictul final, care ar putea veni cu siguranță în următoarele zile de la JCVI.”

Marea Britanie pregăteşte a TREIA doză de vaccin. Care sunt categoriile vizate

Marea Britanie, a treia doză de vaccin se va face din septembrie. „Mărește anticorpii de până la 6 ori”

El a mai a declarat că se așteaptă la informații și cu privire la faptul dacă oamenii ar putea să facă vaccinuri diferite de cele pe care le-au avut deja sau de aceleași.

JCVI a aprobat deja a treia doză pentru aproximativ 500.000 de persoane cu sistemul imunitar slăbit.

NHS se confruntă în prezent cu o întârziere record care urmează să se înrăutățească, în ciuda controversatei creșteri a finanțării de 36 de milioane de lire sterline anunțat de Boris Johnson.

Cu toate acestea, guvernul speră că un program de susținere de succes va ajuta NHS, împiedicând țara să intre din nou în lockdown.

Javid a declarat pentru Sky News că guvernul nu are în vedere restricții pentru această toamnă, în ciuda numărului crescut de cazuri și decese.

„Nici măcar nu m-am gândit la asta ca opțiune”, a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 2]

BREAKING NEWS! Persoană lovită de tren în Luton. Se pare că este vorba despre un român

BREAKING NEWS! Persoană lovită de tren în Luton. Se pare că este vorba despre un român

ambele doze de vaccin

Ai avut COVID și ai făcut ambele doze de vaccin. Iată ce se întâmplă cu organismul tău