Marea Britanie aprobă serul Pfizer pentru copiii între 12 și 15 ani

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, considerând că este sigur și eficient pentru această grupă de vârstă, iar beneficiile depășesc orice riscuri.

MHRA a spus că a efectuat o „revizuire riguroasă” a vaccinului la adolescenți, iar Comitetul pentru vaccinuri din Marea Britanie va decide acum dacă copiii ar trebui să fie vaccinați.

Produsul Pfizer este deja aprobat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste.

Dr. June Raine, director executiv al Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA), a declarat că siguranța vaccinului la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani va fi atent monitorizată.

„Nicio prelungire a unei autorizații nu ar fi aprobată dacă nu sunt îndeplinite standardele preconizate de siguranță, calitate și eficacitate”, a spus ea.

Vaccinul Johnson & Johnson, aprobat pentru utilizare în Marea Britanie. Este necesară o singură doză


Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) trebuie să consilieze acum guvernul dacă această grupă de vârstă ar trebui vaccinată ca parte a campaniei din Marea Britanie.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Îngrijire Socială a spus că va fi „ghidat de consilieri experți și va face actualizări în timp util”, scrie BBC.

În prezent, nu există o vaccinare de rutină pentru copiii cu vârsta sub 18 ani împotriva COVID, în Marea Britanie.

UE a aprobat recent vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, iar SUA și Canada au început vaccinarea copiilor din această grupă de vârstă la începutul acestei luni.

Germania a indicat că va începe vaccinarea copiilor peste 12 ani din 7 iunie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mircea Badea, arestat la Londra. Ce i s-a întâmplat vedetei Antena 3 pe aeroport…

Un student român în UK, prima persoană imunizată la centrul deschis pe Aeroportul din Iași: „În Anglia, vaccinarea încă nu este permisă persoanelor de vârsta mea”