in

Sadiq Khan spune că Londra este „bine pregătită” pentru un atac nuclear

Sadiq Khan spune că Londra este bine pregătită pentru un atac nuclear

Primarul Londrei a făcut senzație la începutul acestei săptămâni pentru că a susținut că Londra este „bine pregătită” în cazul în care ar avea loc un atac nuclear. 

Londra, bine pregătită pentru un atac nuclear?

Declarația a venit după temeri crescânde de un război nuclear după ce președintele rus Vladimir Putin și-a pus forțele nucleare în alertă maximă.

Un purtător de cuvânt al primarului Londrei, Sadiq Khan, a declarat luni (28 februarie) că Londra are un sistem „rezistent”, în „cazul puțin probabil” ca Marea Britanie să fie atacată nuclear. 

El a spus: „Este o retorică periculoasă și o poziție iresponsabilă din partea lui Putin. După cum guvernul a precizat deja, orice risc de conflict nuclear rămâne îndepărtat (…)

Cât timp au britanicii să reacționeze în cazul unui ATAC NUCLEAR din partea Moscovei

Londra are un sistem rezistent și bine stabilit pentru a se asigura că agențiile cheie lucrează îndeaproape și eficient împreună pentru a ne menține pe toți în siguranță – aceasta include menținerea londonezilor pe deplin informați despre orice situații de urgență”.

Ce spun londonezii

Dar londonezii evidențiază numeroase probleme cu declarația primăriei, punând la îndoială dacă capitala poate fi într-adevăr pregătită pentru un astfel de atac.

Un utilizator al rețelei de socializare a postat sarcastic: „Frunze pe liniile de tren? Un praf de zăpadă? Londra se oprește. Un atac nuclear? Să vină. Suntem bine pregătiți”.

Rusia atacă Ucraina. Vicepremierul britanic: „Trebuie să ne pregătim pentru mai rău”

Problema frunzelor pe șine a apărut din când în când, pe măsură ce londonezii au reacționat la comentarii. Frunzele de pe șine pot face șinele mai alunecoase, făcându-le mai puțin sigure pentru ca trenurile să circule cu viteză mare.

Alți londonezi au criticat declarația în lumina grevelor din această săptămână la metrou, care au blocat o mare parte din capitală. Ei au pus la îndoială cum ar putea capitala să fie atât de încrezătoare în planificarea sa de urgență atunci când „nici măcar nu este pregătită pentru o grevă la metrou”.

ULTIMA ORĂ! HAOS în Londra în a doua zi de grevă la metrou. TOATE LINIILE sunt suspendate sau au servicii foarte limitate

Alții au subliniat aglomerația frecventă a străzii Londrei în circumstanțe obișnuite, cum ar fi cozile lungi pe M25.

Adăpostire la metrou?

Experții au ridicat, de asemenea, îndoieli cu privire la pregătirea Marii Britanii pentru un astfel de atac. Profesorul Andrew Futter , profesor de politică internațională la Universitatea din Leicester, a declarat că stațiile de metrou și adăposturile anti-bombe din MyLondon vor fi de foarte puțin ajutor în cazul unui atac nuclear.

El a spus: „În teorie, ai putea să mergi în subteran și să mergi cât de adânc poți și ar trebui să te gândești să iei suficiente provizii – mâncare și apă pentru una sau două săptămâni. Dar realitatea este că asta ar depinde de cât de mult timp ai avut. Probabil că nu vei primi cu prea mult gtimp înainte un avertisment.

„Intrarile din statie s-ar putea sa fi fost bombardate sau panica in masa ar insemna probabil ca nu toata lumea ar putea intra suficient de repede in ea. A fi in metrou ar fi mai bine decat nu si ar oferi ceva protectie, dar ar trebui sa stai in subteran destul de mult timp și să speri că a mai rămas un fel de structură când ai ieșit.”

Primăria nu a oferit detalii cu privire la care ar putea fi pregătirile capitalei pentru un astfel de atac, potrivit Mylondon.news.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

grevă la metrou

ULTIMA ORĂ! HAOS în Londra în a doua zi de grevă la metrou. TOATE LINIILE sunt suspendate sau au servicii foarte limitate

Marea Britanie: Prețuri ASTRONOMICE la energie din cauza creșterii prețurilor petrolului și gazelor

Marea Britanie: Prețuri ASTRONOMICE la energie din cauza creșterii prețurilor petrolului și gazelor