in

Mărturii din avionul groazei: „Necunoscuții se îmbrățișau. Se auzeau voci: «O să murim!»”

Unul dintre pasagerii zborului Ryanair din București Otopeni către Londra Stansted a povestit, pentru Ziarul Românesc, clipele de groază prin care a trecut.

Pasagerul ne-a povestit că, la foarte scurt timp după decolare, cabina s-a umplut de un fum dens. Oamenii au intrat în panică și au început să se gândească la ce era mai rău.

„Auzeai voci: «o să murim!» Plângeau femei și bărbați. Se luau în brațe necunoscuți: «Faceți ceva!» ”, ne-a povestit pasagerul cursei Ryanair.

Oamenii au intrat și mai mult în panică atunci când s-a deschis ușa piloților, iar unul dintre aceștia a apărut cu masca de gaze pe figură. Cu toate acestea, dispozitivele pentru oxigen din cabină nu au fost eliberate.

Momentul culminant a fost atunci când unul dintre pasageri a intrat în panică și a fugit spre ușa de urgență pentru a o deschide. A fost însă oprit și imobilizat de alți oameni.

„Pe noi ne-au informat ca a fost de la soluția aia chimică de deszăpezire a avionului ca să nu se formeze gheață pe el. Au dat pe unde nu trebuie și s-a produs un scurt-circuit”, a mai spus pasagerul pentru Ziarul Românesc.

„Când m-am văzut înapoi pe pământ am făcut mare cruce”, a mai spus acesta.

O aeronava a companiei Ryanair a revenit pe aeroportul Otopeni în jurul orei 12 după ce a survolat o oră Bucureştiul. Avionul şi-a amânat decolarea cu trei ore. La bord au fost degajări de fum, iar pasagerii au intrat în panică.

Avion Ryanair a decolat la 10:56 spre Londra, decolarea fiind programată iniţial la 6:40. După decolare a anunţat că va reveni pe aeroport şi a aterizat la 12:11 pe Otopeni, după ce survolat spaţiul aerian din apropierea Bucureştiului pentru a consuma combustibil. În aeronavă se aflau 169 de pasageri, potrivit informaţiilor MEDIAFAX.

Un pasager a postat pe pagina sa de Facebook, că în timpul survolării în avion au fost emanaţii de fum. Acesta a mai specificat că în cele trei ore de aşteptare până la decolare nu a primit nicio sticlă de apă din partea personalului.

Spaimă pentru 169 de pasageri pe cursa București – Londra, avionul Ryanair s-a umplut de fum. «Am crezut că murim» VIDEO
Primarul Londrei, criticat pentru că nu a dat jos steagul UE: „Aruncă-l la GUNOI!”

Barking. Un chiriaș român a lăsat apartamentul în care stătea infestat cu viermi și cu datorii de mii de lire sterline