Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: Ne aşteptăm ca încă 200.000 de români să revină în ţară, până la Paște

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, că până în prezent aproximativ 200.000 de români s-au întors în ţară, iar până la Paşte autorităţile se aşteaptă la încă 200.000.

România se pregăteşte de scenariul 4, iar o nouă ordonanţă militară urmează să fie publicată curând.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu acordat Digi24, a adăugat că România se pregăteşte de scenariul 4, iar o nouă ordonanţă militară urmează să fie publicată curând.

Ministrul le-a recomandat românilor care se întorc din străinătate să respecte indicaţiile autorităţilor în ceea ce priveşte carantina.

„Sunt nişte oameni care au venit de frică, dar ajunşi aici bravează. Sunt nişte oameni care au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi. Dacă nu-şi respectă propria imagine sau propriul corp, să aibă un respect pentru bătrânii, pentru copiii şi pentru toţi cei din jurul lor”, a spus acesta.

Până duminică dimineață, 37 de români au murit din cauza coronavirusului. Cel mai tânăr are 39 de ani. În total în România sunt acum 1452 de persoane infectate, 139 persoane s-au vindecat, 7.800 sunt în carantină și 131.000 în izolare la domiciliu.


Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Morgă temporară pentru 12.000 de corpuri pe aeroportul Birmingham

Recomandări MAE pentru cetățenii români din Marea Britanie, în contextul pandemiei de coronavirus