Muncitori români lăsați pe drumuri și fără salarii. Timp de șase săptămâni nu au primit niciun banFuncționarii vamali au efectuat miercuri, 10 octombrie, un control la șantierul Sedelhöfe din Ulm unde în jur de 40 de muncitori, în majoritate români, s-au trezit fără loc de muncă, fără salarii și chiar și fără un loc în care să doarmă.

Lucrătorii și-au încetat activitatea luni din cauză că nu au fost plătiți de șase săptămâni, iar miercuri firma Koha din Berlin, care a subcontractat lucrările firmei Cardoso, angajatoarea muncitorilor, a anunțat că reziliază contractul cu aceasta din urmă.

„Au existat întârzieri și probleme de calitate, a declarat Volker Hein, care este manager de proiect al Koha pe șantierul Sedelhöfe. Astfel, patronul firmei Cardoso, și aceasta din Berlin, și-a anunțat angajații că a fost anulat contractul, apoi a dispărut fără urmă. Nici la sediul firmei nu răspunde nimeni.

Un purtăror de cuvânt al inspectorilor vamali (Zoll) a declarat că ”se verifică dacă au fost respectate condițiile impuse de legislația germană privind salariul minim și plata asigurărilor sociale”

Continuarea in Ziarul Românesc Germania

Exploatarea muncitorilor români în Marea Britanie continuă. Abuzuri în agricultură, construcții, spălătorii auto și în domeniul hotelier

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cum locuiește fiica Andreei Esca în Anglia. Alexia și-a filmat camera de cămin pentru fanii săi de pe Youtube

Parlamentar conservator: „Să cerem scuze poporului britanic. Brexitul nu poate fi pus în practică”