OMS avertizează: „Pandemia nu se încheie odată cu apariția vaccinurilor”

Responsabilii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – OMS şi-au manifestat vineri, 4 decembrie, îngrijorarea faţă de o percepţie tot mai vizibilă că odată cu progresele înregistrate în conceperea vaccinurilor împotriva COVID-19 pandemia se încheie, ei avertizând că mai avem un drum lung până acolo şi în prezent în spitale ”este cum nu se poate mai greu”.

”Progresele vaccinurilor ne dau tuturor o speranţă şi acum începem să vedem lumina de la capătul tunelului. Totuşi, OMS este îngrijorată de o percepţie în creştere că pandemia COVID-19 s-a încheiat”, a declarat directorul general al acestei organizaţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters şi AFP.

”Pandemia încă mai are un drum lung de parcurs”, a avertizat acesta, îndemnând publicul să respecte în continuare măsurile preventive, chiar dacă încep să apară vaccinurile.

Vaccinul Pfizer, INTERZIS femeilor însărcinate! Guvernul britanic va plăti despăgubiri dacă vaccinul va provoca daune

”Ştim că a fost un an greu şi că oamenii au obosit, dar în spitale care lucrează la sau peste capacitate este cum nu se poate mai greu. Adevărul este că în prezent multe locuri se confruntă cu o transmitere ridicată a virusului, ceea ce pune o presiune enormă asupra spitalelor, unităţilor de terapie intensivă şi personalului sanitar”, a explicat în continuare Tedros.

La rândul său, directorul OMS pentru Europa, Mike Ryan, a subliniat că ”vaccinurile nu înseamnă zero COVID” şi doar acestea singure nu vor fi de ajuns pentru a pune capăt pandemiei. ”Am atins (…) un punct de inflexiune al pandemiei. Le cerem oamenilor să continue să facă eforturi”, a mai spus el.

Marea Britanie a reușit să licențieze primul vaccin anti-COVID fără aprobarea Agenției Europene a Medicamentului. Cum a fost posibil așa ceva și ce legătură are cu BREXIT

Experţii OMS sunt de acord că vaccinurile vor fi un instrument puternic împotriva acestei pandemii, dar amintesc că ele vor fi disponibile pe scară largă pentru populaţie numai după vaccinarea lucrătorilor sanitari şi a categoriilor de risc.

De asemenea, directorul general al OMS a îndemnat guvernele să-şi planifice de pe acum campaniile de vaccinare, asigurându-se că au personalul necesar, facilităţile de stocare a vaccinurilor la temperaturi foarte scăzute şi reglementările necesare.vv

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Kevin Foster (Home Office), în exclusivitate pentru Ziarul Românesc: Numai 218.390 români au obținut settled-status în UK! Iată de ce

BMW de lux, confiscat unui român la frontieră. Autoturismul era căutat de autoritățile britanice