in

Paşapoarte româneşti de vânzareOrice persoană din Republica Moldova poate obţine pe cale legală cetăţenie română. Aceasta este folosită pentru a călători sau a munci oriunde în UE.

Ziarul The Sun prezintă un reportaj despre moldovenii (din Republica Moldova) care obţin paşaport românesc doar pentru a putea emigra în Marea Britanie.

Oficialii români spun că legea este aşa de relaxată cu privire la noii cetăţeni pentru că se încearcă “umplerea golurilor” lăsate de cei care pleacă din România. Pe de altă parte, moldovenii care obţin paşapoartele nu au nici o intenţie de a rămâne în România.

Cristina Munteanu (foto), de 21 de ani, din Moldova, povesteşte pentru The Sun că “toată lumea face la fel. Dacă ar afla că Marea Britanie dă beneficii imigranţilor, asta ar încuraja şi mai mulţi să aleagă această cale”.

Cristina mai spune că muncile pe care sunt ei dispuşi să le facă în Anglia îi ajuta de fapt pe englezi, pentru că aceştia le consideră înjositoare. Dar cei din Republica Moldova le fac pentru că, chiar dacă sunt plătite cu minimul pe economie, tot înseamnă mai mult decât ar putea ei visa vreodată în Moldova.

Marea Britanie nu este singură ţară care a atras atenţia României pentru “uşa din dos” reprezentată de Consulatul din Republica Moldova, care practic “vinde” paşapoarte româneşti cetăţenilor moldoveni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Eşti sigur că nu comiţi o fraudă?

Referendum pentru independenţa Scoţiei