in

Eşti sigur că nu comiţi o fraudă?



Cititorii Ziarului Românesc pot apela la sfaturile avocatului Mihaela Pădure, înscrisă din 2009 în baroul londonez. Cei care au nevoie de un sfat competent, pot trimite întrebările pentru Mihaela Pădure la adresa [email protected].

Este foarte simplu să exerciţi o activitate în mod neadecvat şi pe care legislaţia britanică să o considere frauda. Definiţia fraudei este una foarte generală.

Frauda este definită ca fiind înşelăciunea cu intenţie în vederea:

– obţinerii unui avantaj

– evitării unei obligaţii

– cauzării unei pierderi către o persoană sau companie

Aşa cum reiese din cuprinsul definiţiei, chiar obţinerea unui avantaj este suficientă pentru ca o activitate să fie considerată fraudă. În mod similar, evitarea unei obligaţii. În niciunul dintre aceste cazuri nu este necesar să se fi cauzat o pagubă vreunei persoane.

Este deasemenea evident faptul că frauda include înşelăciunea sau inducerea în eroare (prezentarea informaţiilor/faptelor într-un mod incorect, denaturat).

Cu toate astea, nu întotdeauna doar exercitarea unei activitaţi reprezintă săvârşirea fraudei; atunci cand se solicit furnizarea unor informaţii, omisiunea de a da curs acesteia poate fi considerată fraudă.

Abuzul de putere poate fi deasemenea inclus în categoria fraudă.

Corupţia şi mita

Frauda include, fără echivoc, toate formele de corupţie şi mita. Corupţia există atunci când integritatea sau onestitatea unei persoane, companii sau instituţii guvernamentale este manipulată sau compromisă în schimbul obţinerii unui câştig personal. Acest câştig nu trebuie să fie neapărat unul bănesc, poate fi plasarea unui elev la o anumită şcoală care este cotată mai bine.

Cele două tipuri principale de corupţie sunt:

– corupţia politică – disfuncţia departamentului politic în cadrul căruia oficialii guvernamentali caută câştiguri personale ilegale prin acţiuni care includ mita, promovarea familiei şi a prietenilor, etc.

– corupţia existentă în lumea afacerilor – se manifestă prin acţiuni de mită către persoane fizice şi companii cu scopul de a câştiga un contract.

Ambele tipuri de corupţie intră sub incidenţa fraudei.

Date eronate

Furnizarea de informaţii false este deasemenea o alta formă a fraudei. Aceasta apare de regulă când un document sau anumite date sunt prezentate eronat şi nu corespund realităţii. Acest lucru are de obicei scopul de a însela alte persoane, cu intentie.

Furtul de identitate reprezintă săvârşirea infracţiunii de fraudă. Pretinzând că sunteţi altă persoană sau furnizarea de documente care sugerează acest lucru înseamnă comiterea fraudei. Furnizarea de informaţii false către HM Revenue and Customs pentru încheierea anilor financiari şi respectiv, calcularea taxelor, este o alta forma a fraudei.

Când furnizaţi informaţii false şi solicitaţi plata unei sume de bani aferentă contractului de asigurare sau urmariţi încheierea unui contract de ipotecă, comiteţi, din nou, infracţiunea de fraudă.

Ne vom referi în numarul următor la frauda comisă în sistemul public (beneficii, sponsoriză ri sau despăgubiri din partea unor instituţii guvernamentale).

Av. Mihaela Pădure

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Chef Loredan vă recomandă Piept din Pui organic în stil Florentine în sos de vin alb cu smântână, usturoi şi ulei de busuioc

Paşapoarte româneşti de vânzare