Pisică diagnosticată cu varianta Kent a Covid-19. Felina avea probleme de respirație

O pisică din Italia a fost diagnosticată cu varianta britanică a coronavirusului – primul caz cunoscut al unei feline care se infectează cu această tulpină, spun medicii.

Pisica – un mascul de rasă europeană – s-a îmbolnăvit în orașul Novara, la aproximativ 10 zile după ce proprietarii săi au fost diagnosticați cu tulpina Kent.

Simptomele suferite de pisică includ probleme de respirație, dar atât animalul de companie, cât și stăpânii săi, se recuperează, au adăugat medicii.

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetări în Sănătatea Animalelor din Piemont, Liguria și Valle d’Aosta au descoperit boala pisicii după ce au testat animalul.

O pisică este primul animal de companie din Marea Britanie infectat cu COVID-19

Aceștia au căutat să minimizeze temerile potrivit cărora animalele răspândesc virusul, spunând că proprietarii au infectat pisica – nu invers.

În schimb, cercetătorii au avertizat că persoanele cu infecții Covid confirmate ar trebui să evite contactul strâns cu animalele de companie, pentru a evita transmiterea virusului.

Oamenii de știință știu de ceva timp că pisicile sunt vulnerabile la infecțiile cu Covid.

Anul trecut, testele pe pisici din provincia Hubei din China, de unde a plecat prima dată Covid-19, au descoperit că 15% dintre animale aveau anticorpi – ceea ce indica faptul că la un moment dat au fost infectate.

Testele din Coreea de Sud, Japonia, Europa și SUA au confirmat, de asemenea, infecții cu Covid la pisicile domestice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român găsit înecat pe o plajă din nordul Angliei. A fost identificat

Hoațe de buzunare din România, spaima studenților din Manchester. Furau tot ce prindeau