Președintele partidului „Diaspora și prietenii”, ridicat de poliție de la protestul împotriva stării de alertă. Legătura cu 10 august…

Două persoane care protestau marţi în Piaţa Victoriei au fost duse la Poliţie pentru a fi identificate şi sancţionate, după ce au refuzat să se legitimeze la cererea forţelor de ordine.

 “Doi participanţi au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor şi, conform prevederilor legale, au fost conduşi la secţia de poliţie pentru identificare şi sancţionare.

Facem precizarea că, în această perioadă, din raţiuni de sănătate publică şi conform legii, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise”, informează Biroul de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Unul dintre cei doi reținuți este Ovidiu Grosu, un individ dubios care susține că este președintele unui partid numit “Diaspora și prietenii” și care a participat și la protestul organizat în data de 10 august 2018.

Într-o postare pe Facebook, de marți, Ovidiu Grosu cere oamenilor să iasă în stradă, pentru a protesta, în cazul în care Guvernul decide prelungirea stării de alertă.

Într-un comunicat dat publicității marți, Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale şi să nu participe la astfel de evenimente.

Aproximativ 100 de persoane au participat, marţi, la un protest în Piaţa Victoriei, împotriva măsurilor luate de Guvern în legătură cu combaterea pandemiei de COVID-19.

Cele două persoane care au fost duse la poliţie au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1.000 şi, respectiv, 1.500 de lei.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, cei doi au fost amendaţi pentru refuz de legitimare, conform Legii nr. 61 din 1991 şi pentru nerespectarea interdicţiilor de a participa la manifestaţii publice în spaţii deschise conform Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ovidiu Grosu nu este nou în domeniul provocărilor. DIICOT a anunțat, în august 2018, că Ovidiu Grosu este urmărit penal, după ce s-a autointitulat ”adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august” și i-a îndemnat pe participanți să recurgă la acte de violență împotriva forțelor de ordine.

Într-un interviu acordat la Antena 3, cu privire la protestul din 10 august, Ovidiu Grosu a elucubrat despre o revoluție cu sânge și flăcări: „Eu am organizat mișcarea cu diaspora, însă nu am vrut să ies în evidență pentru că mi-am dat seama că voi fi atacat și am conceput această acțiune pe plan orizontal. Nimeni nu va veni să ne facă bine, binele ni-l facem noi. Flăcări, fum și sânge pe străzi – nu există altă variantă”, declara atunci Grosu. „Eu vorbesc de o revoluție, nu de un protest. (…) Trag acum un semnal de alarmă, un avertisment către forțele de ordine: oricine va încerca să reprime aceste manifestări, va fi judecat de Tribunalul Penal Internațional, pentru că avem drept inclusiv să ucidem în aceste condiții (…) Dacă jandarmul îmi pune bastonul în gât sau pistolul în cap eu am dreptul să-i iau viața”, a afirmat Grosu.

De menționat că astăzi, 13 iulie, DIICOT a anunțat că dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, a fost clasat în ceea ce priveşte săvârşirea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale, dar şi în ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa coordonatorilor intervenţiei forţelor de ordine, iar urmărirea penală pentru purtare abuzivă, abuz şi neglijenţă în serviciu în cazul unor jandarmi care ”au exercitat violenţe nejustificate împotriva unor protestatari” a fost declinată către Parchetul Militar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Regina Elisabeta a Marii Britanii, profit în pandemie din vânzarea propriei mărci de gin

Invazie de șoareci și șobolani în Marea Britanie. Cazurile de infestări au crescut cu 120%