in

Român condamnat la trei ani de închisoare: a încercat să treacă în Anglia doi adolescenți ascunși în genți de sport

Un cetățean român a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare de către tribunalul din Dieppe, Franța, în urma unei tentative de traversare a frontierei către Anglia, având doi adolescenți ascunși în genți de sport în portbagajul mașinii sale.

Individul, originar din România, a fost arestat la Dieppe (Seine-Maritime) în data de 26 ianuarie 2024, în timp ce încerca să se îmbarce pe un feribot către Anglia, transportând doi adolescenți de origine vietnameză, ascunși în două genți de sport în portbagajul unui BMW pe care îl conducea. Gențile, cu dimensiuni reduse de 80 cm pe 40 cm pe 50 cm, au fost descoperite de vameșii din zona Canalului Mânecii.
>>> Citește și: Tânără româncă de 17 ani, dispărută fără urmă în Anglia. Este căutat acest bărbat care a fost văzut cu ea la gara Preston

Român condamnat la trei ani de închisoare

În fața instanței, în data de 29 ianuarie, acuzatul a părut surprinzător de relaxat, iar judecătorii au descris faptele pentru care era judecat drept oribile. Chiar dacă inițial a negat acuzațiile, individul a recunoscut ulterior că a fost contactat de un moldovean traficant de ființe umane în timp ce se afla în România. Acesta a primit cheia unei mașini și a venit în Franța, așteptând zece zile într-un hotel până când i s-a indicat unde se afla BMW-ul, scrie actu.fr.

Întâlnindu-se cu cei doi adolescenți, conform unei întelegeri prealabile cu traficantul, individul român a explicat că aceștia au călătorit în gențile din portbagaj pe ultimii șapte kilometri până la Dieppe. În fața instanței, tânăra vietnameză a relatat o altă versiune, susținând că ea și însoțitorul ei au fost închise în portbagaj încă din regiunea pariziană, utilizând un cutter pentru a face găuri în genți pentru aer.
>>> Citește și: Marea Britanie face schimbări importante la granițele sale

Tânăra a fugit din China

Deși nu a fost interogat, tânăra a mărturisit că a fugit din China pentru a scăpa de exploatare sexuală. Călătoria acesteia către Franța în urmă cu șase luni a fost marcată de abuzuri sexuale, conform suspiciunilor magistraților. În prezent, ea este sub protecția ONM, organizația caritabilă a mamelor normande.

În ciuda faptului că individul nu a arătat nicio remușcare, avocatul său a încercat să minimalizeze implicarea acestuia, afirmând că acesta a fost doar o verigă în lanț și a fost exploatat. Procurorul a solicitat o pedeapsă de 30 de luni de închisoare și interdicția de a intra în Franța timp de trei ani, dar instanța a fost și mai aspră, condamnându-l la trei ani de închisoare și interdicție permanentă de a intra în țară după eliberare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

Noutăți importante în Marea Britanie: zece schimbări care vor intra în vigoare în februarie 2024

Îngrijitorii străini din Marea Britanie

Îngrijitorii străini din Marea Britanie nu-și vor mai putea aduce familia, decizia e valabilă din martie