in

Îngrijitorii străini din Marea Britanie nu-și vor mai putea aduce familia, decizia e valabilă din martie

Îngrijitorii străini din Marea Britanie nu-și vor mai putea aduce familia. Astăzi, guvernul a anunțat că interdicția ca lucrătorii de îngrijire din străinătate să-și aducă familia cu ei va intra în vigoare la mijlocul lunii martie – o mișcare despre care criticii spun că va însemna un “dezastru” pentru sectorul de îngrijire în dificultate.
>>> Citiți și: Noutăți importante în Marea Britanie: zece schimbări care vor intra în vigoare în februarie 2024

Îngrijitorii străini din Marea Britanie nu-și vor mai putea aduce familia

Potrivit Mirror, miniștrii au insistat că această măsură va reduce migrația netă, dar Unison a catalogat-o drept “nesăbuită” și a avertizat că va face ca lucrătorii să fie mai puțin dispuși să vină în Marea Britanie într-un moment în care există aproximativ 152.000 de locuri de muncă vacante în domeniul îngrijirii. Gavin Edwards, șeful departamentului social al sindicatului, a declarat: “Schimbările nesăbuite ale miniștrilor în politica de imigrație înseamnă un dezastru pentru asistența socială. Până când ratele de salarizare nu vor crește substanțial, nu vor exista niciodată suficienți recruți din Marea Britanie pentru a acoperi golul imens din forța de muncă în domeniul îngrijirii.”

Ministrul de interne James Cleverly a declarat că o interdicție privind lucrătorii de îngrijire din străinătate care aduc persoane aflate în întreținere din partea familiei și un prag salarial drastic ridicat pentru lucrătorii calificați la 38.700 de lire sterline vor oferi “cea mai mare reducere din toate timpurile”. și noile reguli așteptate în martie vor face, de asemenea, mai greu pentru britanicii care câștigă sub media națională să aducă soții străini.
>>> Citiți și: Marea Britanie face schimbări importante la granițele sale

“Reducere semnificativă a migrației nete”

Ministrul pentru migrație legală, Tom Pursglove, a declarat că Ministerul de Interne este “foarte încrezător” că va exista o “reducere semnificativă a migrației nete” ca urmare a modificărilor aduse normelor privind vizele. Dar cifrele vor pune presiune asupra guvernului pentru ca acesta să își respecte în sfârșit promisiunea de a construi 300.000 de locuințe noi pe an pentru a răspunde cererii în creștere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 3.6]
roman condamnat

Român condamnat la trei ani de închisoare: a încercat să treacă în Anglia doi adolescenți ascunși în genți de sport

TAROM închide ruta București-Londra și vinde sloturile către Virgin Atlantic pentru 22 de milioane de lire sterline