in

Român găsit mort pe o plajă din East SussexUn tânăr din comuna Tudora, județul Botoșani, a fost găsit mort duminică, 3 iunie, pe o plajă din Hastings, East Sussex. Marcel Daniliuc avea 24 de ani și lucra în Marea Britanie ca șofer pe camion.

Corpul lui Marcel Daniliuc a fost găsit la 3 zile după ce a fost dat dispărut, scrie BBC. Potrivit primelor informații, poliția britanică a deschis o anchetă pentru a elucida împrejurările în care românul şi-a pierdut viaţa, făcând apel la informații legate de ultimele zile din viața acestuia.

Există suspiciunea că tânărul a fost victima unui jaf, dar informația nu a fost confirmată oficial.

În aceste momente sora tânărului așteaptă un telefon de la poliția engleză pentru a putea veni în Anglia ca să demareze repatrierea trupului fratelui său.

Familia lui Marcel este în stare de șoc. Nimeni nu înțelege cum a fost posibilă o asemenea tragedie, iar informațiile venite de la oficialii englezi sunt deocamdată foarte vagi. Tot ce spun este că ancheta este în desfășurare.

Familia îndurerată îi roagă pe cei care au orice informație care ar putea ajuta la aflarea adevărului legat de cauza morții lui Marcel să contacteze poliția sunând la 101, menționând seria 0385 din 26/5, sau sunând la Organizația Crimestoppers: 0800 555 111.

Pentru cei ce doresc să ajute familia îndoliată, donații se pot face în contul Parohiei Ortodoxe “Sfântul Gheorghe” din Londra, Cont HSBC: 21859536, Sort Code: 40-06-29. Precizați că banii sunt pentru: repatriere Marcel Daniliuc . Orice donație este binevenită.

Absolvent al Liceului Ştefan cel Mare și a Școlii Militare de subofițeri, Marcel Daniliuc a lucrat în țară la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava”, până în urmă cu aproape doi ani, când, din cauza reducerii lefurilor bugetarilor, a decis să plece în Marea Britanie.

 
Victor Ponta: ”Sarcina Diasporei româneşti nu este deloc uşoară”

Reducerea taxelor consulare cu până la 60%- proiectul ministrului Marga