in

Român plecat la muncă în Anglia a ajuns să fie exploatat de o organizație criminală

Românul de 34 de ani spune că necazurile lui au început după ce s-a lăsat convins să se mute la Londra, pentru a lucra la o spălătorie auto, după ce venise în Marea Britanie în 2014, pentru a lucra într-un restaurant din Scoția.

Bărbatul a povestit pentru Blackpool Gazette că nu și-a imaginat niciodată că va ajunge într-o situație în care să se teamă pentru viața sa: „Mi-era foarte frică să nu vină după mine”.

Calvarul său a început în 2015, când s-a lăsat convins să se mute la Londra pentru a lucra la o spălătorie de mașini.

La scurt timp după ce a ajuns în Londra, românul a devenit victima unei organizații criminale care îl obliga să muncească 12 ore pe zi, 6 zile pe săptămână.

Mail mult, infractorii îl foloseau pentru a crea identități false cu chipul său, pe care le foloseau apoi pentru a deschide conturi bancare.

Harrow: A acceptat să fie bonă în Anglia, dar a ajuns să fie exploatată sexual. Româncă violată și trimisă la produs

Profitând de un moment de neatenție al celor care-l sechestraseră, bărbatul a reușit să fugă și să ia legătura cu autoritățile.

„Am luat câteva documente de identitate false din casă și am fugit la cea mai apropiată secție de poliție. Mi-era foarte frică să nu vină după mine și mi-era teamă că polițiștii nu mă vor crede. Când am ajuns la secția de poliție, era închisă. Am fost nevoit să merg la altă secție cât de repede am putut”, a povestit românul.

„Am alergat înăuntru și am spus `Am nevoie de ajutor!’ în timp ce am pus pe biroul de la recepție colecția de documente de identitate false”, a mai spus victima.

Autoritățile locale l-au ajutat pe român să se reintegreze din nou în societate și să-și găsească un loc de muncă legal.

Din fericire, polițiști au analizat cu atenție povestea românului care s-a dovedit a fi adevărată.

Mai mult, poliția a luat legătura și cu un ONG britanic care se ocupă cu susținerea victimelor. Românul a fost cazat într-o structură protejată până când a reușit să se reintegreze din nou în societate și să-și găsească un loc de muncă legal.

„ONG-ul m-a ajutat foarte mult. Ajutându-mă să obțin documentele de identitate, să găsesc cazare și să fac cursuri de engleză, m-a făcut să mă simt mult mai sigur pe mine. După ce am plecat din structura protejată, am participat la sesiuni săptămânale cu ei unde jucam jocuri și făceam diferite activități. Acum mă simt fericit și în siguranță. Viața mea s-a schimbat complet”, a mai spus românul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia. Harta ieșirii din lockdown: Restricții până în iulie

Tineri sănătoși din Marea Britanie vor fi infectați voluntar cu COVID-19