in

Scandal de proporții în Anglia: Zeci de bebeluși morți sau rămași cu leziuni cerebrale permanente la unul dintre cele mai mari spitale din Marea Britanie

Zeci de bebeluși au murit sau au rămas cu leziuni cerebrale, după ce personalul medical a făcut erori în timpul nașterii, la unul dintre cele mai mari spitale din Marea Britanie.

O investigație The Independent și Channel 4 News a descoperit exemple repetate de îngrijire deficitară, în ultimul deceniu, la Nottingham University Hospitals NHS Trust, unde părinții disperați luptă pentru a afla adevărul despre ce s-a întâmplat cu copiii lor.

În timpul unei nașteri, medicii au tăiat gâtul unui nou-născut. A murit la scurt timp după naștere, fără examen post-mortem, în ciuda leziunilor traumatice.

Într-un alt caz, un bebeluș a murit la câteva ore după ce a fost externat din spital, în ciuda faptului că mama sa le-a spus medicilor că nou născutul nu a plâns și nu s-a hrănit de la naștere.

Spitalul a plătit deja peste 91 milioane de lire sterline daune și costuri legale din 2010, pentru 46 de cazuri de copii rămași cu leziuni cerebrale permanente, 19 copii născuți morți și 15 decese.

Documentele arată că, în unele cazuri, lipseau notele medicale esențiale, în timp ce în altele erau complet inexacte. Trustul NHS nu a reușit să investigheze în mod corespunzător unele decese timp de luni de zile și, în cazurile în care a făcut-o, detaliile au fost greșite sau recenziile au fost diminuate de conducere, pentru a minimiza criticile, scrie The Independent.

Un raport privind moartea bebelușului Harriet Hawkins, în 2016, a fost schimbat de la concluzia că moartea a fost legată de erori la aceea că moartea „ar fi putut fi evitată”.

În 2020, moartea unei mame după naștere a fost etichetată ca un incident cu „vătămare redusă”.

Lucruri asemănătoare s-au petrecut la spitalele Shrewsbury și East Kent, ambele făcând obiectul unor anchete independente.

Mizeria băgată sub covor

Sue Brydon, a lucrat ca moașă la spitalul din Nottingham încă din anii 1980, până la pensionarea sa, la sfârșitul anului 2019.

Femeia a spus că este „furioasă” pe managerii care au dezamăgit-o: „Obișnuiam să îi numim echipa de teflon. Nu puteai ajunge la ei. Echipa de teflon refuza să facă orice ”.

Caz cutremurător la un spital de lângă Liverpool. Un cadru medical ar fi ucis opt bebeluşi

Când s-au produs incidente, medicii și moașele au semnalizat cazuri examinate și discutate apoi în ședințele de risc în care ar fi trebuit luate decizii dacă era nevoie de o investigație.

„De multe ori când am fost în acel [comitet], au existat lucruri care au fost în mod clar îngrozitoare, care ar fi trebuit să declanșeze declarații din partea personalului, care au fost doar măturate sub covor din orice motiv; a fost prietenul cuiva etc. Acest lucru nu s-a întâmplat foarte des. Dar s-a întâmplat”, a declarat moașa pensionară.

Spre exemplu, bebelușul Thomas Seddon, născut în mai 2017, după ce o moașă nu a admis-o pe mamă în spital după ce copilul ar fi încetat să se miște în uter. Gravida ar fi trebuit să facă un control complet și o monitorizare a inimii, dar acest lucru a fost refuzat. Moașa a declarat ulterior că femeia a refuzat controlul tensiunii arteriale și al urinei și a fost sfătuită să meargă la spital, ceea ce aceasta a spus că nu este corect.

În prezent există 201 plângeri de neglijență clinică împotriva serviciilor de maternitate ale trustului, din 2010, aproape jumătate fiind depuse în ultimii patru ani.

Pentru cele 84 de cazuri închise, NHS a plătit 79,3 milioane de lire sterline despăgubiri și încă 12,3 milioane de lire sterline costuri procesuale.

În cele 201 plângeri, există 15 decese, 19 copii morți al naștere, 46 de cazuri de leziuni cerebrale și 18 cazuri de paralizie cerebrală. Un total de 25 de cazuri au fost cauzate de întârzieri în tratament, alte 15 de eșecul de a răspunde la o frecvență cardiacă fetală anormală și 13 atribuite complicațiilor care nu au fost recunoscute.

Trustul care se ocupă de spitalul din Nottingham a declarat pentru The Independent că are un program major de îmbunătățire a serviciilor de maternitate, care include un accent pe cultură, învățare și o mai bună guvernare. Activitatea include o mai bună pregătire a moașelor în ceea ce privește monitorizarea femeilor și bebelușilor și evaluarea riscului, precum și recrutarea continuă a moașelor și a medicilor obstetricieni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Lucrezi în agricultură în Anglia? Poți să obții 50.000 de euro nerambursabili dacă te faci fermier în România

Marea Britanie, vești GROZAVE! Se știe ziua din care cei vaccinați nu vor mai sta în carantină la întoarcerea din țările de pe lista galbenă. UK și UE, aproape de semnarea unui acord