in

Imigranții români, acuzați de creșterea cazurilor de tuberculozăImigranții români și bulgari sunt acuzați, într-un nou articol denigrator publicat de The Sun, că ar fi în spatele înmulțirii cazurilor de tuberculoză din Marea Britanie.

The Sun preia o serie de date publicate de organismul de sănătate publică Health Protection Scotland (HPS) și le transformă într-un atac la adresa imigranților. Potrivit HPS explozia imigraţiei a determinat înmulţirea cazurilor de tuberculoză în Scoţia la un record al ultimilor zece ani. Datele oficiale relevă o incidenţă o bolii de plămâni la un nivel record în ultimul deceniu, cu o creştere de 44% de la 351 în 2001 la 506 anul trecut, inclusiv 42 de decese.

The Sun speculează faptul că în statistica HPS se mai arată că numărul cazurilor de TBC atribuibile imigranţilor a crescut cu 287% din 2001. Dar, publicația nu specifică că același studiu mai arată că anul trecut, 1 din 10 pacienţi cu TBC a fost născut în Pakistan, în timp ce aceia născuţi în India, Nigeria, Bangladesh, China şi Rom#nia au reprezentat 100 de cazuri în rândul acestora.

Noile date au declanşat apeluri pentru introducerea de controale de stricte de sănătate pentru imigranţii care sosesc din părţi ale lumii unde TBC-ul încă este comun. Organismul de sănătate publică HPS arată în raport că un program de evaluare medicală este “puţin probabil să fie un instrument eficient”.

Însă Margaret Watt, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor din Scoţia, a declarat: “Ar trebui să fim în măsură să-i controlăm pe aceşti oameni înainte să vină aici”. Anul trecut, aproape 300 de elevi de la Şcoala Primară Glendale din Pollokshields, Glasgow, au fost investigaţi medical după ce un profesor a dezvoltat boala.

Un purtător de cuvânt al guvernului scoţian a spus: “Marea majoritate a cazurilor ce implică persoane care au fost născute în afara Regatului Unit este diagnosticată numai după ceva timp de la sosire. Aceasta înseamnă că nu-i vedem pe oamenii infectaţi, bolnavi care vin în ţară şi din acest motiv evaluarea medicală în porturile de intrare este puţin probabil să fie efectivă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Petiție contra imigrației

Festival de Film Românesc la Londra