in

Un val de aer arctic lovește Marea Britanie. Temperaturi mai mici de -15 C

Un val de aer arctic lovește Marea Britanie, cu temperaturi ce au coborât la sub -15 C. De asemenea, sunt așteptate căderi de zăpadă și gheață.

Gerul venit din Groenlanda a scufundat Marea Britanie într-o adevărată eră glaciară, cu temperaturi extrem de scăzute, scrie The Sun.

Biroul de Meteorologie a emis avertismente de cod galben pentru zăpada și gheață care au acoperit aproape toată Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al Biroului, Oli Claydon, a declarat că avertismentele pentru zăpadă și gheață sunt în vigoare astăzi pentru o mare parte din Marea Britanie, iar poliția și consiliile locale au trimis apeluri șoferilor pentru a fi atenți pe drumurile înghețate.

El a spus: „Există un bazin de aer și mai rece care vine din Groenlanda și va afecta Scoția.”

Gerul și zăpada aruncă Marea Britanie în haos. Un val de frig arctic coboară temperaturile sub -10 grade C

El a adăugat: „Iarna grea continuă, cu siguranță pentru următoarele două zile, dar suntem optimiști văzând o tendință de încălzire, cu aer puțin mai cald care va circula în weekend”.

Astăzi, se așteaptă ninsori abundente în jumătatea de nord a Scoției, cu depuneri de 1-2 cm care vor acoperi zonele joase și până la 10 cm în zone mai înalte, la 300 m deasupra nivelului mării.

Săptămâna viitoare se așteaptă din nou vreme rece, de această dată celebra „bestie din Est” va lovi Regatul Unit cu furtuni de zăpadă și temperaturi extreme.

Este vorba despre un front meteorologic siberian care a primit acest nume în 2018, când zăpada a acoperit părți mari din Marea Britanie și temperaturile au scăzut până la -10C.

Serviciile de ambulanță îndemnă oamenii să își planifice din timp călătoriile.

Agenția pentru mediu a emis, de asemenea, patru avertismente de inundații pentru Sheppey, Kings Lynn, Peterborough și râul Derwent din North Yorkshire.
Cei care sosesc în Marea Britanie vor trebui să prezinte un test COVID negativ

Londra: Primarul Sadiq Khan a declarat situație de URGENȚĂ. Măștile sunt OBLIGATORII în toate locurile publice