in

Violator prins în România și extrădat în Marea Britanie. Are de executat 10 ani de pușcărie

Un bărbat care a fost găsit vinovat de viol în noiembrie 2020 a fost extrădat în Marea Britanie pentru a-și începe executarea pedepsei de 10 ani de închisoare.

Constantin Lascăr, în vârstă de 30 de ani, a fost extrădat din România înapoi în Marea Britanie joi (18 februarie), după ce a fost găsit vinovat, pe 26 noiembrie, și condamnat patru zile mai târziu, în absență.

Lascăr a fost localizat și arestat de autoritățile române și a fost în cele din urmă extrădat și transportat în Marea Britanie joi (18 februarie).

El a fost condamnat pentru violarea unei femei, în timp ce lucra la hotelul Mandolay din Guildford, la primele ore ale zilei de 25 august 2018. El și-a îmbătat victima înainte să o ducă într-unul dintre dormitoarele hotelului, unde a violat-o.

Român condamnat la 10 ani pentru viol, în Guildford. Fugise în România în timpul procesului

Românul a fost arestat și intervievat de trei ori, înainte de a fi acuzat în ianuarie 2020.

Inspectorul șef Adam Tatton de la echipa de investigare a infracțiunilor sexuale a poliției din Surrey a declarat: „A fost o anchetă lungă și prelungită, complicată suplimentar de imposibilitatea ca inculpatul să ajungă în Marea Britanie pentru proces.”

„Acest caz arată hotărârea noastră de a-i căuta pe cei care comit violuri și abuzuri sexuale grave, indiferent unde se ascund și de a lucra cu partenerii și cu agențiile internaționale de aplicare a legii pentru a ne asigura că victimele primesc justiția pe care o merită”, a mai spus polițistul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Lucrătorii străini părăsesc Marea Britanie. Peste un milion au plecat anul trecut

Unul din 14 adolescenți britanici a încercat să se sinucidă în ultimul an