in

La o facultate din România se va studia problematica românilor din Diaspora

Comunicat de presăMRP lansează oficial primul „ Curs dedicat problematicii românilor din afara  României”.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) organizează în parteneriat cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (FSAS), primul „Curs dedicat problematicii românilor din afara  României”, lansat cu ocazia Centenarului Marii Unirii.

Cursul a început deja și se va desfășura în perioada octombrie – decembrie 2017 la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Masterului de Securitate, Universitatea București.

Deschiderea oficială a cursului va avea loc marți, 14 noiembrie 2017, în intervalul 11:00 – 13:00 în Aula Universității din București, Facultatea de Drept, Bd. Mihail Kogălniceanu nr.36-46, sector 5, București.

Vor participa Andreea Păstîrnac, ministru pentru românii de pretutindeni, Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, Victor Voicu, secretar general al Academiei Române, Sandra Pralong, consilier de stat pentru Diaspora, un reprezentant al Patriarhiei Române, Dan Dungaciu, coordonator Master de Studii de Securitate, precum și alți membri ai mediului academic și asociativ românesc.

Români din străinătate, Guvernul Tudose vă pregătește ceva! Se modifică legislaţia privind Diaspora

Statul român vrea să știe pe unde sunt românii care au plecat din țară. Începe cartografierea diasporei
Ilford. Poliția face apel la populație pentru găsirea celor care l-au omorât pe românul Sorin Șerbu

Răzbunarea, ipoteză în cazul morții lui Sorin Șerbu, zis „ Brăileanul ”. Ar fi avut o altercație la Londra cu un boxer din Iași