in

Român din Marea Britanie, umilit și lovit de polițiștii din Cluj: «Te duci la solar, bulangiule? Ești homosexual?»


Un bărbat din Cluj care locuiește de câțiva ani în Marea Britanie susține că a fost bătut, amendat și umilit de polițiști, fără motiv.

Potrivit acestuia, polițiștii l-ar fi fost auzit în timp ce vorbea cu un prieten despre modul defectuos în care au oamenii legii au acționat în cazul Caracal. Polițiștii clujeni spun însă că acesta ar fi fost amendat pentru injurii aduse celor care au încercat să-l legitimeze, scrie Adevărul.

Gabriel Papuc are 40 de ani și se află în aceste zile la Cluj, în concediu.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.30, Gabriel s-a dus să mănânce la un fast-food din Cluj, împreună cu un prieten. Acolo se aflau și trei polițiști, iar bărbatul a făcut un comentariu care i-a deranjat pe aceștia.

„Eu și amicul meu eram afară, în fața restaurantului, și am observat pe geamul deschis că erau trei polițiști care mâncau acolo. I-am spus prietenului meu ceva de genul : «Ai văzut ce au făcut nenorociții ăștia la Caracal?», moment în care unul dintre ei m-a auzit și a ieșit afară, urmat imediat și de ceilalți. Foarte dur a venit și mi-a cerut actele, însă fără să salute și fără să se prezinte. Aveam buletinul în buzunar, dar m-am speriat, sincer, plus că nu se prezentase.”

Umilit de polițiști

„I-am spus că nu am acte la mine și i-am cerut să se prezinte, dar drept răspuns au sărit pe mine, m-au trântit, mi-au pus cătușele, m-au băgat în mașină și m-au dus la secția de poliție de pe strada Albac. În mașină, unul dintre ei, torționarul fără nume, m-a lovit încontinuu. Și și-au bătut joc de mine. Unul dintre ei mi-a zis ceva de genul: «Te duci la solar, bulangiule? Ești homosexual?» și a continuat să dea în mine. Nu s-a oprit nici când am ajuns acolo, pe scări, pe coridor, m-a tot lovit cu pumnii în coaste și în cap”, susține Gabriel Papuc.

La secția de Poliție, omul a primit o amendă de 1.000 de lei pentru injurii aduse polițiștilor, deși, spune el, nu i-a înjurat. În plus, a primit un avertisment pentru refuzul de a se fi legitimat.

„Îi auzeam cum șușoteau acolo între ei, nici nu știau pentru ce să mă amendeze. Nu am semnat procesul verbal, le-am spus că nu-l voi semna până când nu voi vedea pe el și semnătura torționarului fără nume care m-a tot lovit. Dar el a refuzat să o semneze”, a mai spus bărbatul.

După ce a plecat de la poliție, Gabriel Papuc s-a dus la Urgențe, unde medicii i-au spus că a suferit un traumatism cranio-cerebral minor și a sunat la 112.

O altă echipă de polițiști a sosit la Unitatea de Primiri Urgențe, iar unul dintre aceștia i-ar fi dat dreptate lui Papuc. „A văzut în ce stare eram și a aflat ce s-a întâmplat. A spus că, fără îndoială, colegii lui au exagerat și că nu se impunea să mă bată”, adaugă el.

A doua zi, pe baza actului primit de la Urgențe, i-a fost eliberat și un certificat medico-legal. Pe baza acestor acte, Gabriel Papuc urmează să depună plângere la Poliție și să își caute dreptatea în justiție. 

Reprezentanții Poliției Cluj au confirmat acest incident, însă au o cu totul altă versiune. Aceștia susțin că polițiștii au fost nevoiți să apeleze la forță pentru a-l imobiliza pe bărbat și că amenda i-a fost dată pentru injurii aduse uniformei.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă pentru adresare de injurii și cu avertisment pentru refuz de legitimare. S-a procedat la imobilizare prin folosirea forței. Până în prezent, la sediul unității de poliție nu a fost depusă vreo sesizare privind un eventual comportament abuziv al polițiștilor”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Poliția Română, siguranță și încredere. O femeie de 81 de ani, amendată pentru că mergea prea încet

Fată plină de sânge, ignorată de doi polițiști din Galați, care nu s-au deranjat să coboare din mașină

HALUCINANT! Convorbirea Alexandrei cu polițiștii: „Nu pot să stau în telefon domnișoară că avem și alte apeluri”
Londra, un oraș periculos. Adolescent de 16 ani, ucis cu maceta în Camden

Rulotă căutată de autoritățile din Marea Britanie, descoperită la Constanța