in

Columna lui Iohannis. Președintele și-a început campania electorală în Italia

Baie de mulțime la columna lui Traian duminică seara, prima zi a vizitei de stat efectuate de Klaus Iohannis în Italia. Cuplul prezidențial a fost aclamat de sutele de români care s-au adunat la columnă pentru momentul unic al iluminării în culorile tricolorului românesc. Carmen și Klaus Iohannis s-au fotografiat cu grupul de copii îmbrăcați în costume naționale, au strâns mâini și au împărțit generos zâmbete, în timp ce fanii scandau, pe de o parte „Iohannìs, Iohannìs!”, iar pe de altă parte “PSD, ciuma roşie” şi “Vrem acasă, hoţii nu ne lasă!”, sloganuri care îi gâdilau plăcut urechile.

“Pacea socială în România cred că se reclădeşte. Şi avem nevoie de astfel de simboluri pentru a reclădi pacea socială şi în România şi o vom face”, a declarat Iohannis, pe fundalul Columnei lui Traian iluminate în culorile Drapelului României.

Preşedintele a spus că este foarte bucuros că participă la acest eveniment.

“Foarte frumos moment. Mulţumesc organizatorilor. (…) Sunt realmente emoţionat şi foarte bucuros că putem să trăim acest moment. Este senzaţional – Columna lui Traian iluminată în tricolor. Cred că un simbol mai profund, mai frumos pentru legătura între popoarele noastre nu există. (…) Este emoţionant că au venit atâţia oameni, foarte, foarte mulţi români”.

Sorin Cehan

Constinuarea în Gazeta Românească

Nici președintele nu poate opri exodul românilor. Eleva de 10 a plecat din țară cu toate că Iohannis i-a cerut să rămână: „Aveam bagajele făcute”

Pregătiri pentru Brexit în estul Angliei: O autostradă va fi transformată în parcare pentru tirurile ce vor aștepta intrarea în vamă

Român de 21 de ani, ucis cu sânge rece în Stratford. Cinci bărbați condamnați la Old Bailey