in

Matei Dobrovie: «DIASPORA MERITĂ RESPECT. Se încearcă denigrarea diasporei în cel mai mizerabil mod»

Deputatul USR Matei Dobrovie, vicepreședinte la Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, consideră că românii din diaspora sunt denigrați în mod mizerabil, în contextul acestui miting de protest.

«La alegerile prezidențiale din 2014, românii au fost împedicați să voteze. Acum se încearcă denigrarea diasporei în cel mai mizerabil mod prin slugile mediatice ale PSDragnea și descurajarea lor de a veni la București. Adică încearcă să le ia și dreptul de a protesta, de a se exprima.Nu va funcționa nici de data asta.

Români din toată lumea vin la București pentru a da o lecție de civism și de solidaritate. Ei au înțeles că așa nu se mai poate și au venit să-și exprime indignarea față de încercările unui grup infracțional organizat și a unui guvern de sfertodocți de a confisca o țară întreagă, de a transforma România într-un paradis al corupților și în final de a ne scoate din UE.

Românii din afara granițelor merită să fie reprezentați corect prin extinderea votului prin corespondență pentru toți românii cu reședința sau domiciliul în străinătate și în țară la alegerile prezidențiale și parlamentare și prin creșterea numărului de deputați de diaspora de la 2 senatori și 4 deputați, la 4 senatori și 10 deputați, în conformitate cu normele de reprezentare.», a declarat Matei Dobrovie.

Ziua mitingului diasporei. Obiectivele protestatarilor: Ocuparea guvernului, alegeri anticipate, instaurarea unei democrații reale „ca în vest”

Protestatarii din diaspora au ajuns la Cluj. S-a scandat „Ale, ale, eşti o ruşine PSD”

Ziua mitingului diasporei. Obiectivele protestatarilor: Ocuparea guvernului, alegeri anticipate, instaurarea unei democrații reale „ca în vest”

Galerie FOTO – Guvernul României a întâmpinat DIASPORA cu GAZE LACRIMOGENE