in

Ion Carmitru și Michael Pennington recită din ShakespearePe 2 iulie, actorii Michael Pennington și Ion Caramitru, doi dintre cei mai buni interpreți ai rolului Hamlet din toate timpurile (potrivit The Guardian) vor recita versuri din William Shakespeare pe una dintre cele mai cunoscute scene londoneze, Kings Place.

Li se vor alătura pentru a dezbate despre geniul poetului britanic: Paul Edmondson (The Shakespeare Birthplace Trust), Ann Thomas (The Shakespeare Centre) și Michael Dobson (The Shakespeare Institute).

Ion Caramitru este unul dintre cei mai apreciați actori români. Cariera sa cuprinde peste 30 de roluri în teatru și film. Născut într-o familie de macedo-români, Caramitru, astăzi în vârstă de 70 de ani, a triumfat pe plan internațional cu rolul Hamlet, din piesa shakespeariană omonimă. Pentru acesta, Caramitru a fost desemnat în anii ‘90 unul dintre cei mai buni interpreți ai lui Hamlet din toate timpurile de către prestigioasa publicație “The Guardian”.

Deși nu și-a încetat nicio clipă cariera artistică, Ion Caramitru a fost ministru al Culturii între anii 1997 și 2000 și director al Teatrului Bulandra din București (1990-1993). În prezent este directorul Teatrului Național. Statul francez l-a distins cu Meritul de Cavaler al Artelor și Literelor.

Deopotrivă actor și regizor, Michael Pennington este cunoscut pentru interpretările sale legendare din Shakespeare. A figurat de cinci ori în distribuția lui Hamlet, deținând de două ori rolul titular. În debutul carierei la Royal Shakespeare Company, Peter Hall i-a încredințat rolul lui Fortinbras. În 1986, Pennington a fondat, împreună cu regizorul Michael Bogdanov, English Shakespeare Company. A jucat în numeroase producții ale companiei, interpretându-i pe Henric al V-lea și pe Richard al II-lea în ciclul complet al tragediilor shakespeareane inspirate de Războiul Rozelor. În luna aprilie a anului 2004, Michael Pennington a devenit al doilea actor din istoria Marii Britanii, după Harley Granville- Barker, în 1925, care a susținut o prelegere dedicată lui Shakespeare la prestigioasa British Academy.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român Londra în parteneriat cu Poet in the City și The Shakespeare Birthplace Trust.

Spectacolul va avea loc pe 2 iulie, începând cu ora 19, la Kings Place, 90 York Way, London, N1 9AG.

Biletele costă 9.50 lire și pot fi cumpărate de pe site-ul www.kingsplace.co.uk.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dan Petrescu, erou în Anglia

Rețeta săptămânii: Chef Loredan vă recomandă Turnedos de Fazan în stil Rosinni