in

Marea Britanie: Reguli complete pentru călătoria în România

Marea Britanie: Reguli complete pentru călătoria în România

Deși restricțiile de izolare sunt în mare parte ridicate în Anglia, multe țări europene, printre care și România, au încă reguli stricte în vigoare.

Pentru cei care doresc să plece în România sau în alte țări UE, este deosebit de important să cunoască toate regulile pe care vor trebui să le urmeze sau se pot confrunta cu amenzi costisitoare, teste la fața locului sau pur și simplu pot fi respinși la graniță.

Din 11 februarie, toate cerințele de testare pentru persoanele complet vaccinate care se întorc în Anglia au fost eliminate. Nu mai este necesar decât un formular de localizare a pasagerilor. Călătorii nevaccinați vor trebui să facă doar un test înainte de plecare și un test PCR în ziua a doua sau înainte.

Biroul pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO) a publicat actualizări cu privire la cele mai recente reguli pentru fiecare țară.

Iată regulile actuale pentru România, Ungaria, Austria și Bulgaria.

România

Toți pasagerii care călătoresc în România trebuie să completeze un Formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară.

De la 1 februarie, România nu mai folosește sistemul de tip semafor.

Acum vi se cere să stați în carantină timp de cinci zile, cu excepția cazului în care puteți dovedi că sunteți complet vaccinat, puteți demonstra că v-ați recuperat recent după Covid în ultimele șase luni sau prezentați un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie.

Austria

Pentru a intra în Austria, trebuie să fiți complet vaccinat sau să vă fi recuperat recent după COVID.

De asemenea, trebuie să prezentați un test PCR negativ în 72 de ore de la intrarea în țară, cu excepția cazului în care ați făcut un vaccin de rapel la 120 de zile sau mai mult după a doua doză sau v-ați recuperat după boală în ultimele 180 de zile și ați făcut două doze de vaccin.

Dacă refuzați să vă testați, trebuie să completați un formular de autorizare înainte de călătorie și să vă puneți în carantină până când primiți un rezultat PCR negativ. Dacă nu sunteți complet vaccinat și nu puteți dovedi recuperarea recentă în ultimele 180 de zile, nu puteți intra în Austria.

Scutirile includ rezidenții din Austria sau dintr-o țară din UE/SEE, femeile însărcinate, navetiștii obișnuiți sau cei care vor să intre în scopuri familiale.

NOI REGULI de călătorie în Anglia, începând de astăzi. Nu se mai intră în CARANTINĂ

Ungaria

Călătorii britanici care se îndreaptă spre Ungaria nu trebuie să prezinte dovada unui test negativ dacă au fost complet vaccinați cu mai mult de 14 zile înainte de sosire.

Dacă nu sunteți complet vaccinat, este necesar un test PCR negativ în 72 de ore de la intrarea în țară.

Bulgaria

Bulgaria folosește în continuare un sistem semafor pentru clasificarea țărilor în funcție de amenințarea Covid, iar Marea Britanie este clasificată ca fiind în „zona roșie”.

Prin urmare, persoanele care călătoresc din Marea Britanie pot intra doar dacă prezintă unul dintre următoarele documente:

  • Dovada vaccinării
  • Dovezi ale infectării cu COVID între 11 și 180 de zile înainte de sosire
  • Un test Covid negativ. Fie un test PCR efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie, fie un test antigen făcut cu 48 de ore înainte de călătorie.

///Marea Britanie: Reguli complete pentru călătoria în România///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 4.1]

Două furtuni VIOLENTE vor lovi Marea Britanie în următoarele zile. Vânt de peste 140km/h și viscol

Două furtuni VIOLENTE vor lovi Marea Britanie în următoarele zile. Vânt de peste 140km/h și viscol

180 de lire sterline, o cursă de trei minute cu ricșa în centrul Londrei. Ce măsuri a luat poliția

JAF la drumul mare:180 de lire sterline, o cursă de trei minute cu ricșa în centrul Londrei