in

Primarul Londrei vrea taxă ULEZ în toată capitla britanică și introduce o nouă taxă auto pentru „aer curat”

Primarul Londrei vrea taxă ULEZ în toată Londra și introduce o nouă taxă auto pentru „aer curat”

Primarul Londrei a anunțat noi politici pe care le are în vedere pentru reducerea traficului auto cu 27%, în urma unui nou raport de zero emisii de carbon până în 2030.

Raportul cerut de Sadiq Khan și lansat astăzi, evidențiază acțiunile necesare pentru a reduce poluarea aerului, a aborda urgența climatică și a reduce ambuteiajele în capitală.

Noua analiză arată că Primăria va dispune mai multe acțiuni, în special în ceea ce privește reducerea utilizării vehiculelor în Londra.

Între 2000 și 2018, Londra a avut o reducere cu 57% a emisiilor de gaze cu efect de seră la locul de muncă, o reducere cu 40% a emisiilor provenite de la locuințe, dar doar o reducere cu 7% a emisiilor din transport.

Pentru a reduce emisiile din transport până în 2030, capitala va trebui să înregistreze o schimbare semnificativă de la utilizarea vehiculelor pe benzină și diesel către mersul pe jos și cu bicicleta, utilizarea mai mare a transportului public și vehicule nepoluante.

În prezent, doar 2% dintre vehiculele de pe șoselele din Londra sunt electrice, scrie My London.

Sadiq Khan consideră că Londra are nevoie de un nou tip de sistem de taxare pentru utilizatorii de drumuri, implementat cel târziu până la sfârșitul deceniului.

ATENȚIE! De luni va trebui să plătiți pentru a circula cu mașini poluante în Londra

Un astfel de sistem ar înlocui Taxa de Congestionare și ULEZ cu o schemă în care șoferii plătesc pe milă, cu tarife diferite în funcție de cât de poluante sunt vehiculele, de nivelul de aglomerație din zonă și de accesul la transportul public.

Este posibil să existe scutiri și reduceri pentru cei cu venituri mici și cu dizabilități, precum și luarea în considerare a sprijinului pentru organizațiile de caritate și întreprinderile mici.

Însă, ca răspuns imediat, primarul Londrei caută să extindă zona cu emisii ultra scăzute (ULEZ) și dincolo de șoselele circulare de nord și de sud, pentru a acoperi întreaga metropolă.

Primarul dorește, de asemenea, să introducă o taxă pentru aer curat, o taxă zilnică în toată Londra Mare pentru toate vehiculele, cu excepția celor nepoluante.

De asemenea, vrea să implementeze o taxă pentru vehiculelor care nu sunt înmatriculate în Londra dar circulă în oraș.


…Primarul Londrei vrea taxă ULEZ în toată Londra și introduce o nouă taxă auto pentru „aer curat”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Românul arestat pentru uciderea profesoarei irlandeze este NEVINOVAT: „Trăiesc un coșmar”

Românul arestat pentru uciderea profesoarei irlandeze este NEVINOVAT: „Trăiesc un coșmar”

Marea Britanie vrea să renunțe la obligativitatea izolării după infectarea cu COVID

Marea Britanie vrea să renunțe la obligativitatea izolării după infectarea cu COVID