in

Românul arestat pentru uciderea profesoarei irlandeze este NEVINOVAT: „Trăiesc un coșmar”

Românul arestat pentru uciderea profesoarei irlandeze este NEVINOVAT: „Trăiesc un coșmar”

O tânără profesoară a fost ucisă săptămâna trecută, într-un atac violent, în plină zi, pe stradă. Inițial, românul Radu Floricel a fost arestat, fiind suspect de uciderea lui Ashling Murphy, dar a fost eliberat de poliție, fiind declarat nevinovat.

Însă, potrivit acestuia, coșmarul pare să nu se fi încheiat.

„Mă simt îngrozitor pentru nenorocirea tinerei și a familiei. Nici nu-mi pot imagina prin ce trec ei acum”, a declarat Radu Floricel într-un interviu cu publicația Kildare Now.

„Am ajutat și voi continua să ajut la anchetă cu tot ce am putut. A fost o experiență îngrozitoare pentru mine, familia mea și avocatul meu”, a spus Radu Floricel.

El a mai declarat că avocatul său, Donal Farrelly, a fost supus unor abuzuri verbale în timp ce mergea spre și dinspre secția de Poliția din Tullamore, unde românul a fost reținut de miercuri 12 ianuarie, ora 17.00, până joi 13 ianuarie, la 23:00.

În timp ce era audiat, sora lui a compărut în instanță sub acuzația că nu a părăsit casa familiei într-o perioadă în care aceasta fusese desemnată ca loc al infracțiunii. Ea a fost arestată preventiv cu aprobarea eliberării pe cauțiune până miercurea viitoare.

Român, principalul suspect de uciderea unei profesoare irlandeze

„De când poliția m-a arestat, trăiesc un coșmar. Sora mea care suferă de depresie este acum în închisoare pentru că a refuzat să părăsească locuința noastră și suntem foarte îngrijorați pentru ea. Mama și bunica sunt foarte îngrijorate și supărate și au fost forțate să părăsească și ele casa noastră.”

El a spus că a fost identificat pe „media și rețelele sociale” și s-au spus lucruri „foarte rele” și „degradante” despre el.

Poliția a emis joi, 13 ianuarie, o declarație prin care confirmă nevinovăția lui Floricel și l-a cazat într-un hotel peste noapte pentru a-l proteja de oamenii care credeau în mod greșit că a ucis-o pe Ashling Murphy.

Sora românului a fost arestată pentru că a protestat la percheziția casei

Floricel și-a amintit că a vizitat canalul cu câteva ore înainte de crimă și s-a întors la casa lui din Tullamore, pe care o împarte cu mama sa, Carmen, și cu sora, Neira.

Cu puțin înainte de ora 16 în acea zi, a fost la cumpărături, iar vecinul său a fost de acord să-l conducă la un supermarket, scrie Daily Mail.

În timp ce se afla acolo, un atacator necunoscut a ucis-o pe Murphy în zona canalului.

Floricel a declarat pentru Irish Mail: „Am venit la ușă și doi polițiști au început să-mi pună întrebări. Unde am fost azi? Am fost de-a lungul canalului? Nu-mi aminteam exact la ce oră eram la canal. M-au arestat atunci.”

„Am crezut că este o glumă. M-am uitat în jur, crezând că asta e o farsă, cineva face asta pentru o glumă, dar apoi am putut vedea că este real”, a spus el.

El a susținut că i s-a distrus casa în timpul percheziției.

Sora lui a protestat și a încercat să roage poliția să oprească căutarea, fiind arestată din această cauză.

La secția de poliție din Tullamore, a fost întrebat dacă a ucis o tânără pe canal, în acea zi.

„Nu îmi venea să cred că se întâmplă asta. Am spus: „Desigur că nu am făcut-o”. M-au tot întrebat la ce oră eram pe canal și încercam să mă gândesc exact când, dar nu eram sigur și nu voiam să dau un răspuns greșit.

I-au luat toate hainele pentru expertiza criminalistică și i-au luat mai multe haine de acasă. Au căutat și o bicicletă, dar nu au găsit una.

„Niciuna dintre hainele pe care le port acum nu este a mea. Toate mi-au fost luate de polițiști, nici măcar nu m-am putut schimba încă”, a spus Radu Floricel.

El a spus că polițiștii „păreau convinși că eu sunt ucigașul și așa mă interogau”.


…Românul arestat pentru uciderea profesoarei irlandeze este NEVINOVAT: „Trăiesc un coșmar”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]

Panică TOTALĂ: Rețeaua 5G interferează cu instrumentele avioanelor

PANICĂ TOTALĂ: Rețeaua 5G interferează cu instrumentele avioanelor

Primarul Londrei vrea taxă ULEZ în toată Londra și introduce o nouă taxă auto pentru „aer curat”

Primarul Londrei vrea taxă ULEZ în toată capitla britanică și introduce o nouă taxă auto pentru „aer curat”