in

Ziua Limbii Române, celebrată la Londra în ultima zi de vară

ICR Londra celebrează Ziua Limbii Române printr-un eveniment dedicat tuturor pasionaților de limbi străine și tărâmuri necunoscute, invitându-i pe cei prezenți să descopere limba romanică considerată a fi cea mai apropiată de latina populară, singura limbă din Europa de Est ancorată în marea tradiție a latinității.

Evenimentul, organizat miercuri, 31 august, la sediul Institutului din 1 Belgrave Square, va debuta cu o scurtă prelegere menită să plaseze limba și cultura română în context european, urmată de o conversație cu câțiva dintre studenții britanici și străini din Londra care, în ultimii ani, au ales să studieze limba română. Aceștia vor vorbi despre experiența și motivațiile lor în procesul de învățare.

Seara va culmina cu predarea unui curs demonstrativ de limba română, ce îi va echipa pe participanți cu destule informații lingvistice pentru a-și dori să exploreze ‘țara romanței și a misterului’, caracterizare atribuită României de publicația britanică The Guardian. Cei prezenți vor putea consulta manualele de limba română disponibile pe rafturile bibliotecii ICR Londra.

Evenimentul constituie o avanpremieră la cursul intensiv de limba română pe care ICR Londra își propune să îl lanseze în toamna acestui an. Inițiativa survine numeroaselor solicitări și interesului crescut pentru cultura română în rândul britanicilor, iar cursul va fi predat de profesori de la universități londoneze.

Evenimentul pe FacebookCITITI MAI MULT:

Copiii din Marea Britanie învață limba română. Care este primul cuvânt rostit de ei?

Școală suplimentară în limba română în estul Londrei

NOU pentru românii din UK! Notariat în Limba Română la Londra. „O alternativă la ceea ce oferă Secția Consulară”

„BAC” la Limba Română. Britanicii s-au îndrăgostit de țara noastră

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exodul Brexit. Locurile de muncă din sectorul bancar se vor muta de la Londra în alte oraşe europene

A agresat sexual o femeie. Atacatorul, român de 26 de ani: „Mi-a făcut cu ochiul”