in

Exodul Brexit. Locurile de muncă din sectorul bancar se vor muta de la Londra în alte oraşe europene

Marathon, un important fond speculativ american, şi-a crescut investiţiile în ţările europene şi consideră că va beneficia de pe urma job-urilor din sectorul bancar după Brexit.

Având active de 13 miliarde de dolari (9.9 milarde de lire sterline), a cumpărat spaţii comerciale, clădiri de birouri şi case de locuit în toată Europa, considerând că multe companii vor începe sa plece de la Londra, în următorii câţiva ani.Fondul de hedging a început să investească în Irlanda, Franţa, Germania şi Ţările de Jos.

Aceste ţări au “perspectivele cele mai stabile şi probabil vor profita cel mai mult de pe urma Brexitului”, a declarat Bruce Richards, co-fondatorul şi directorul executiv Marathon, pentru Financial Times.

“Multe locuri de muncă din sectorul serviciilor bancare se vor muta, fără îndoială, la Frankfurt şi Paris, deoarece normele UE vor cere angajaţilor băncilor să fie domiciliaţi în cadrul UE, atunci când deservesc clienţii din UE”, a adăugat el.

Cu toate că Marathon crede că Londra va rămâne centrul financiar al Europei, anticipează o recesiune “uşoară” în anul următor în Marea Britanie.

Fondat în urmă cu 18 ani, Marathon are sediul în New York, cu birouri de investiţii în Londra şi Singapore, scrie The Independent.

CITITI MAI MULT:

Laburistul Owen Smith promite să blocheze Brexitul. Vezi în ce condiții!

O importantă bancă britanică ar avea probleme în cazul unei crize financiare. Mulți români au conturi acolo

Parlamentul britanic va dezbate petiția pentru organizarea unui al doilea referendum

Ministrul Brexitului vrea o relație „specială” cu UE. „Să fie ca în Elveția, dar fără libertate de circulație”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avram Iancu a pornit în cursa pentru cucerirea Canalului Mânecii înot. Să îi ținem pumnii!

Ziua Limbii Române, celebrată la Londra în ultima zi de vară