in

Daily Mail: Bande din România, responsabile pentru 92% din furturile de la bancomate

Numărul furturilor din bancomatele din UK s-a triplat în ultimul an, iar poliția informează că peste 90 de procente din infractori sunt imigranți români, se arată într-un articol al publicației Daily Mail. Paguba s-ar putea ridica la 400 de milioane de lire, până la sfârșitul acestui an, relatează Daily Mail, după ce în primele luni ale lui 2013 au fost anunțate 7572 de furturi din banconate, față de 2553, câte au avut loc în aceeași perioadă a anului trecut.



În articol se mai arată că bandele de infractori din România sunt responsabile de creșterea fără precedent a furturilor de carduri din Marea Britanie, precum și de devalizarea automatelor de bilete din stațiile de tren si metrou.

The Sun: Bacău, capitala spărgătorilor de bancomate

Daily Mail arată și tehnicile pe care infractorii le folosesc. În unele cazuri, hoții folosesc un manșon de metal, astfel cardul este blocat și nu mai poate fi returnat utilizatorului. Unul dintre răufăcători citește codul PIN peste umărul victimei, apoi, cu cardul scos din bancomat, merg la cumpărături sau golesc contul. Daily Mail dă exemplul unei pensionare care a fost urmărită de doi hoți în timp ce retrăgea numerar de la un ATM.

Femeia, de 80 de ani, a ieșit din magazin, iar unul dintre infractori i-a furat cardul bancar, în timp ce pretindea că vrea să o ajute cu geanta, după ce o rugase să îi schimbe niște bani. În luna mai, se arată în articol, unei femei din Cheltenham i-au fost furate cardurile bancare într-o parcare, în timp ce i s-a distrat atenția de către un individ care i-a cerut niște indicații. Până să anunțe banca, hoții i-au luat 1000 de lire din cont.

Protejați-vă PIN-ul

Daily Mail mai scrie ca victimelor le este din ce în ce mai greu să obțină înapoi sumele furate. Mai multe bănci au introdus norme prin care clienții care nu au reușit să își protejeze PIN-urile nu mai beneficiază de returnarea sumelor.

În luna martie 2013, se mai arată în articol, autoritățile din Europa au arestat 44 de membri ai unei rețele globale de fraudă bancară cu cărți de credit, care vizau victime din Marea Britanie și din alte 15 țări, într-o operațiune comună. Operațiunea, numită Pandora Storm, a dus la închiderea unor ateliere ilegale de dispozitive de furt și a implicat 82 de percheziții domiciliare în România și Marea Britanie.

Comandantul poliției din City of London, Steve Head, a declarat: „Putem vedea destul de clar ceea ce fac ei cu banii în România. Sunt cheltuți pe componenete IT, pe un stil de viață luxos, pe mașini și case scumpe. În spatele acestor acțiuni stă lăcomia.”

Daily Mail: Cei mai mulți hoți din ATM-uri sunt români

O altă înșelătorie utilizată de infractori și descrisă de Daily Mail se referă la infractorii care sună la domiciliul oamenilor și le spun că sunt de la departamentul de securitate al băncii. După care îi avertizază că datele cardului au fost furate, le pun o serie de întrebări de securitate, inclusiv le cer PIN-ul. După aceea trimit un curier „oficial” să colecteze cardul.

Autoritățile recomandă ca atunci când sunteți la bancomat să vă protejați tastatura când introduceți codul PIN. De asemenea, este recomandat să anulați tranzacția dacă este aglomerat și simțiți că cineva este cu ochii pe voi. Mai mult, nu trebuie să acceptați ajutorul nimănui când faceți tranzacții și nici să vă lăsați distrași.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu, despre natalitate: Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate?

Ambasadorul Jinga, invitat la ceremonia exclusivistă a Ordinului Jartierei