in

Patroni indieni arestați pentru exploatarea unui român. Poliția caută mai multe victime

Doi cetățeni indieni au fost arestați sub suspiciunea de practicare a sclaviei moderne prin exploatarea unui muncitor român. Cei doi, în vârstă de 49, respectiv 38 de ani, au fost arestați la două adrese din orașul Coventry joi, 13 septembrie.

Cel care i-a reclamat este român și afirmă că indienii îl controlau prin reținerea documentelor de identitate, îi rețineau salarial și chiar îl amenințau cu violența.

Suspecții au fost arestați în timpul unei operațiuni a Inspecției Muncii din Marea Britanie (GLAA).

Cei doi se află în prezent în custodie, iar anchetele sunt în curs de desfășurare pentru identificarea oricăror alte victime.

Victima, de origine română, este protejată și a intrat în mecanismul național al guvernului și beneficiază de tot sprijinul de care are nevoie, scrie Coventry Live.

Responsabilul cu investigațiile GLAA, Andy Davis, a declarat: „Această operațiune a avut loc ca urmare a informațiilor pe care le-am primit cu privire la exploatarea forței de muncă în sectorul construcțiilor”.

„Sclavia modernă și abuzul în muncă pot avea loc într-o varietate de forme și aș încuraja publicul să fie conștient de unele dintre semnele cheie că cineva este exploatat.:

Libertatea lor este limitată? Este comportamentul lor puțin neobișnuit? Care sunt condițiile lor de viață și de muncă? Au controlul asupra finanțelor proprii? Toate acestea pot fi semne de abuz în muncă. În unele cazuri, victimele pot fi reticente în a împărtăși povestea lor, astfel încât orice informație pe care o oferiți să ne ajute să salvăm și să protejăm lucrătorii vulnerabili”, a continuat Davis.

Oricine are o suspiciune în legătură cu un caz de sclavie modernă sau de abuz prin exploatarea muncii, trebuie să anunțe echipa de informații a GLAA la 0800 432 0804 sau prin e-mail [email protected]

Irlanda de Nord. Recruta români pentru muncă la negru în agricultură. Condamnat la închisoare

Irlanda. Mai mulți români, dintre care șase copii, dorm într-un spital. „Nu avem unde să mergem”

Banda de români denumită „Gaură în Acoperiș” a fost arestată în Irlanda, după ani întregi de infracțiuni