in

Răzvan Sîrbu, ucis cu bestialitate în Kent. Acuzatul se apără și invocă legitima apărare: „Am crezut că vrea să mă taie în două”

Unul dintre tinerii acuzați că l-au omorât pe românul Răzvan Sîrbu, în vârstă de 21 de ani, susține că a crezut că acesta vrea să îl omoare, motiv pentru care l-a lovit cu un satâr.

Charlie White, de 19 ani, a recunoscut că l-a lovit pe Răzvan Sîrbu cu un satâr de carne, dar a susținut că a acționat în legitimă apărare și nu a intenționat să îl ucidă sau să îl rănească grav. În schimb, a declarat acuzatul, prietenul său, Alex Macdonald ar fi recunoscut de mai multe ori că el este responsabil pentru moartea lui Sîrbu. Cu toate acestea, Macdonald a negat crima în fața anchetatorilor și a instanței, scrie Kent Online.

White a declarat în timpul procesului ce se desfășoară la Maidstone Crown Court că, împreună cu prietenii lui Macdonald și Jimmy Buckley, ieșiseră în seara zilei de 6 mai 2017 pentru a fura o mașină de tuns iarba.

În timp ce furau mașina de tuns iarba, White spune că a fost sunat de Macdonald care i-a spus că un tip fuge prin pădure.White a spus că a crezut că Sîrbu este înarmat cu o macetă. „Părea supărat, foarte supărat. Nu înțelegeam ce spunea. Credeam că mă va tăia în două”, a declarat acuzatul.

El a continuat: „Am început să dau înapoi, dar el continua să să vină spre mine. Apoi am scos satârul de la curea când am crezut că mă va lovi”.

„Am întrebat ce se întâmplă. El a venit spre mine și am crezut că o să mă lovească, pentru că și-a tras brațul înapoi”, a mai spus White.

El a declarat că l-a lovit pe Sîrbu în braț și în umăr, pentru a-l dezarma. White a mai adăugat că atunci când a plecat, românul era în picioare. Apoi, a declarat acuzatul, a auzit mai multe lovituri pe care Macdonald i le-a aplicat victimei.

„Am auzit că l-a lovit de 15-20 de ori. Nu știam dacă omul a murit, dar după ce mi-a spus Alex mi-am dat seama că e grav rănit”, a mai declarat acesta.

Corpul lui Răzvan Sîrbu a fost găsit pe 7 mai, dimineața, de câinele unui localnic. Între picioare avea un picior de scaun de lemn, pentru protecție. A murit din cauza mai multor traumatisme grave la cap și corp. Avea fracturi multiple și alte leziuni grave, inclusiv câteva coaste rupte.

Procesul consinuă.

Cazul uciderii românului Răzvan Sîrbu. Acuzatul: „Ne-am apărat, nu a fost un atac”

Tinerii acuzați că l-au omorât cu bestialitate pe românul Răzvan Sârbu au ajuns în fața instanței. Nu recunosc nimic!

ATENȚIE! Se dă drept om de afaceri român în UK și înșală femei pe Facebook

Ce salariu primește un interpret în Anglia. Interpreții de limba română, printre cei mai solicitați