in

VIDEO, imagini spectaculoase – Românii care au speriat Anglia. Au dat spargere după spargere. Vizate, magazinele de bijuterii

„Au folosit baroase pentru a sparge geamurile și a intra în magazin și au furat bijuterii în valoare de 390.000 de lire sterline. Purtau măști și aveau torțe”, astfel i-a caracterizat procurorul Harpreet Sandhu, în fața instanței din Stoke-on-Trent, pe membrii bandei de români care a dat spargere după spargere în anul 2016.

Potrivit The Sentinel, raiduri similare au avut loc în Milton Keynes, Oxford, Blackburn, Basingstoke, Kent, Portsmouth, Bicester și Peterborough. În total, cei nouă români au furat bijuterii și alte obiecte în valoare de trei milioane de lire sterline.

Unul dintre membrii bandei a fost condamnat zilele acestea la opt ani de închisoare. Românul Adi Sendera, de 25 de ani, a fost unul dintrei cei care a participat la spargerea din Centrul comercial Hanries din orașul Potteries, Staffordshire.

Alături de ceilalți infractori, Sendera a incendiat intrarea centrului comercial. Românul a pledat vinovat pentru grup infracțional organizat, spargere și incendiere.

Avocatul lui Sendera a spus că acesta era disperat pentru a face rost de bani pentru partenera și copilul său.

Judecătorul a spus, la rândul lui, că infracțiunile au implicat o mare parte de planificare și organizare și au fost efectuate cu o precizie aproape militară. „Infracțiunile au fost profesioniste și sofisticate”, a spus magistratul Paul Glenn.

Banda a acționat timp de 10 luni și foarte puțin din valoarea furată a fost recuperat.

Alte șapte persoane implicate în această conspirație au fost închise anul trecut.

Român implicat în furturi de bijuterii de 3 milioane de lire sterline

Autoturisme date în urmărire în Marea Britanie, descoperite în România

Liceenii au început Bacalaureatul, în premieră în luna februarie. «Examenul e ilegal!», spun sindicatele din Educaţie