in

Anul Brexit. Vor mai putea studenții europeni să obțină împrumuturi pentru a studia în UK?

Se pare că pentru anul universitar 2019-2020, taxele de studii și bursele pentru studenții din Uniunea Europeană rămân neschimbate.

Guvernul de la Londra a emis recent un document în care arată cum dorește abordarea imigrației după ieșirea din Uniunea Europeană, având în vedere ca peste aproximativ două săptămâni se așteaptă un vot în Parlamentul de la Londra, pe acordul Brexit.

Astfel, muncitorii calificați vor trebui să aibă un contract cu o companie și să primească un salariu care să nu fie inferior unui anumit prag minim ce va fi stabilit anul viitor. În ceea ce îi privește studenții, pentru moment nu sunt prevăzute schimbări.

Guvernul britanic a stabilit că pentru anul universitar 2019-2020, taxele de studii și bursele pentru studenții din Uniunea Europeană rămân neschimbate, indiferent dacă Marea Britanie părăsește sau nu UE.Site-ul topuniversities.com arată însă că rămâne de văzut dacă vor veni schimbări pentru anul universitar 2020-2021, în timp ce pe termen lung avansează mai clar posibilitatea ca studenții din Uniunea Europeană să nu mai fie eligibili pentru împrumuturi guvernamentale, la fel ca studenții străini din afara blocului comunitar.

În prezent, studenții din Uniunea Europeană pot opta pentru a studia cu ajutorul unui împrumut guvernamental în valoare de până la 9.000 de lire sterline pe an, pe care îl vor returna atunci când vor avea un  loc de muncă și vor câștiga mai mult decât un anumit prag stabilit de guvern.

În ce privește introducerea unei vize de studii, este posibil ca pe viitor și studenții din Uniunea Europeană să fie nevoiți să ceară acest lucru pentru perioada în care învață în Marea Britanie.

Video – Revelion pro-UE la Londra. Mesaj în limba română din partea primarului Sadiq Khan cu prilejul tradiționalului foc de artificii de la London Eye

Hotelul de gheață de la Bâlea, preferat de britanici: „E ieftin și îți poți permite”