in

Brexit. Fără drept de muncă în UK. Cetățenii UE vor putea veni în Marea Britanie doar ca turiști

Guvernul a anunțat azi, 12 iulie, că cetățenii UE vor avea dreptul să “călătorească liber” în Regatul Unit pentru “turism și activități temporare de afaceri”. Premierul a înmânat parlamentului planurile pentru după ieșirea din Uniunea Europeană.

De asemenea, cetățenii UE care locuiesc și lucrează în prezent în Regatul Unit vor avea dreptul să rămână în țară în baza planurilor anunțate anterior.

Documentul, scrie Huffington Post, este cel care a determinat demisia miniștrilor David Davis, Boris Johnson și Steve Baker. De asemenea, Marea Britanie propune menținearea comerțului fără fricțiuni cu UE, prin reflectarea regulilor vamale și confirm că dorește o relație strânsă cu UE în domeniul bunurilor agricole și al alimentelor.

Proiectul mai arată în mod repetat că libertatea de mișcare va înceta după Brexit, dar afirmă că mai multe detalii despre noua politică britanică în domeniul imigrației va fi elaborată după ce Comitetul consultativ pentru migrație va lansa raportul, în septembrie.

Cu toate acestea, guvernul a exclus nevoia de vize în anumite cazuri.

Planul, mai scrie Huffington Post, pare să fie în contradicție cu comentariile făcute de ministrul de Interne Sajid Javid, care a declarat că un va exista niciun drept automat pentru oricine din UE sau pentru oricine altcineva.

Propunerea Regatului Unit pentru o zonă de liber schimb include „introducerea treptată a unei noi înțelegeri de facilitare a vămii care ar elimina necesitatea controalelor vamale și a controalelor între Regatul Unit și UE, permițând în același timp Regatului Unit să controleze tarifele pentru comerțul său cu restul lumii și să asigure că afacerile plătesc tariful potrivit.

Cum va afecta BREXIT-ul cetățenii români în cazul lipsei unui acord între UE și Marea Britanie

Devaliza conturile bătrânilor. «Bestia din est» a primit interdicție de a intra în Irlanda