in

Studiu: Lucrătorii europeni din Marea Britanie contribuie la buget mai mult decât britanicii

„Dacă noua relație a Regatului Unit cu Uniunea Europeană implică o migrație redusă, acest studiu arată că povara fiscală asupra britanicilor va trebui să crească”, potrivit The Independent.

Impozitele vor trebui să crească dacă Brexit va aduce restricții stricte asupra lucrătorilor UE, deoarece plătescmult mai mult la buget decât rezidenții cetățeni britanici, avertizează studiul citat de publicația britanică.

Astfel, migranții din UE contribuie cu 2.300 de lire sterline mai mult, în fiecare an, arată un studiu a guvernului britanic.

De-a lungul vieții, aceștia plătesc cu 78.000 de lire sterline mai mult decât beneficiază de ajutoare sociale, în timp ce contribuția netă în timpul vieții a cetățeanului britanic este zero.

„Când vine vorba de finanțele publice, migranții europeni contribuie cu mult mai mult decât consumă, reducând povara fiscală asupra altor contribuabili”, a declarat Ian Mulheirn, cercetătorul principal al Oxford Economics, instituția care a efectuat studiul.

Concluziile au fost publicate când consilierii guvernamentali au solicitat ca sistemul de imigrație post-Brexit să facă mai ușor ca lucrătorii cu calificări superioare să ajungă în Regatul Unit, limitând în același timp accesul persoanelor cu locuri de muncă slab calificate.

Comitetul consultativ pentru migrație (MAC) a afirmat, de asemenea, că cetățenii UE ar trebui să facă obiectul acelorași reguli ca și imigranții din restul lumii, după ce libera circulație va înceta să mai fie aplicată.

Concluziile au fost publicate pe măsură ce miniștrii au primit mult-așteptatul raport MAC, pentru a ajuta la adoptarea unei decizii privind modul de înlocuire a regulilor liberei circulații după ce Marea Britanie părăsește UE, inclusiv analiza Oxford Economics.

În ultimele zile, atât premierul Theresa May, cât și Sajid Javid – un secretar de interne mai ferm decât predecesorul său, Amber Rudd – au arătat că nu vor exista reguli preferențiale pentru lucrătorii din UE după Brexit.

Oxford Economics a calculat că migranții neeuropeni vor aduce o contribuție netă pozitivă cu 28.000 – 50.000 de lire sterline mai puțin decât cele 78.000 de lire sterline ale cetățenilor UE – atunci când bugetul va fi echilibrat.

Anual, în timp ce migranții din UE au contribuit cu 2.300 de lire sterline mai mult decât media britanicilor, fiecare migrant non-european a contribuit cu 800 de lire sterline mai puțin decât media – iar fiecare adult născut în Marea Britanie a contribuit cu 70 de lire sterline mai puțin.

Oficial german despre acordul UE-Marea Britanie: „Nimeni nu vrea să pedepsească Marea Britanie”

Oficial german despre acordul UE-Marea Britanie: „Nimeni nu vrea să pedepsească Marea Britanie”

Londra. Atac islamofob la moscheea din Cricklewood. O mașină a lovit trei persoane în fața clădirii