in

The Telegraph: 30.000 de români și bulgari au venit în UK de la începutul anului

Cel puțin 30.000 de români și bulgari au venit în Marea Britanie pentru a lucra, în primele trei luni ale lui 2014, potrivit The Telegraph. Acestea ar fi cifrele pe care le va prezenta Agenția de Frontieră din Marea Britanie (UKBA) în această săptămână.

Într-o analiză pregătită exclusiv pentru The Telegraph, economiștii de la Universitatea Oxford prezic faptul că cifrele vor arăta că cel puțin 30.000 români și bulgari au venit în Marea Britanie, în primele trei luni ale acestui an, mai mulți decât în aceeași perioadă a anului 2013. Astfel, se înregistrează o creștere de 25%, numărul imigranților din cele două țări care muncesc aici depășind 200.000 de persoane.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Miercuri, 14 mai, statisticile oficiale pentru ocuparea forței de muncă, vor oferi primul indiciu al impactului pe care ridicarea interdicției parțiale l-a avut în materie de imigație în Marea Britanie.

Cifrele vin într-un moment extrem de încărcat, cu mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor pentru Parlamentul European ce au loc în Marea Britanie pe 22 mai. Premierul David Cameron, liderul conservatorilor, se află sub presiunea de a ataca imigrația europeană, în scopul de a recâștiga alegătorii pierduți în favoarea UKIP, se mai arată în Telegraph.

MigrationWatch: Peste 500.000 de europeni vor „invada” Marea Britanie în următorii patru ani

Miercuri, Oficiul National de Statistica va publica o estimare a numărului de români și bulgari care lucrează în Marea Britanie, care au venit din ianuarie și până în martie, în primele trei luni de după ridicarea restricțiilor.

Analiștii de la Observatorul Migrației Oxford au declarat că numărul va fi  aproape sigur mai mare, deoarece imigrația din cele două țări a crescut chiar în timp ce existau controale.

În primul trimestru al anului 2007, existau în Marea Britanie 29.000 de muncitori români și bulgari cu vârste de peste 16 ani. În aceeași perioadă a anului trecut, cifra era de peste 112.000.

În decembrie 2013 existau 144.000 de muncitori români și bulgari înregistrați în Marea Britanie ca persoane fizice independente.

Măsurile anti-imigrație, fără succes. 24.000 de români și bulgari au ajuns în UK în 2013

 

Alp Mehmet, vice-președinte al MigrationWatch, organizație anti-imigrație, și fost ambasador al UK în Islanda, a spus că o creșetere a numărului de români și bulgari va crea “presiuni suplimentare” pentru școli, locuințe și sistemul de sănătate. Philip Hollobone, parlamentar conservator pentru Kettering, a declarat de asemenea, pentru The Telegraph, că cifrele de săptămâna viitoare în materie de imigrație vor fi “o confirmare în plus că nu există niciun control asupra imigrației din UE ” și a cerut ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană.

Farage a venit cu imigranții lui

Prințul Charles, oaspete al „Festivalului Transilvania” de la Londra